DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

LAATSTE KLOK SANIDROME BRINKLOOP TROK ZEVENTIGTAL DEELNEMERS. PIET KERSTHOLT GEHULDIGD. JEUGD TEAM WAPSE/DIEVER LIEPEN MEE OPDE 2½ & 5 KM

Dinsdag 29 augustus organiseerde de St.Sport Promm. Diever de 9e en laatste Brinkloop in Diever. Iedere dinsdagavond in Juli en Augustus staan deze lopen al meer dan 40 jaar op de hardloop kalender. Josefien en Jan Kooistra van de Sportvereniging Friesland waren er vanaf het begin er bij toen ze op de Ellert&Brammert camping stonden en later op Hoeve aan den Weg in Oude Willem.

Josefien is in Maart 2021 overleden en Jan is ook ernstig ziek en zou er dit jaar mee stoppen maar heeft toch nog besloten om het te proberen met hulp om het geluid, klokken, tent en tafels en pionnen te plaatsen en te gaan speakeren. Dat is gelukt met steun van Matthijs Klok en HendrikJan Mones. Na afloop hielp iedereen om alles weer in de SV Frieslandbus te plaatsen en kon hij terug naar huis. Een uurtje rijden ruim 80 km naar St.Jacobiparochie.

Op deze laatste avond had men gehoopt om 104 lopers aan de start te krijgen om zo de 600 totaal vol te krijgen dat werden er 68 mede dank zij deelname van jeugd o.a. van de VV Diever/Wapse.  Het was goed hardloopweer wel kwam er net voor de afsluiting een buitje waar men niet op had gerekend. Het zou droog blijven en daarom maar geen tentje geplaatst nu moest de jury schuilen onder een boom om toch nog de nummers en tijden te noteren. Dat is gelukt ook de speaker werd nat hem werd paraplu aangereikt.

Voor de start werd de 76 jarige Piet Kerstholt uit Groningen even naar voren geroepen, hij komt iedere dinsdag naar Diever op de fiets, (60 km) om de 5 km Brinkloop te lopen en na dat hij deze binnen een half uur heeft volbracht weer op de fiets naar huis waar hij net voor middennacht arriveerde. Henk Kies van de organisatie bood hem een grote doos MERCI aan waarna een applaus volgde. Geweldige prestatie.  Deze avond en de 7e Brinkloop liep Henk Daling uit Hoogeveen ook mee hij is 77 jaar.

Jan Kooistra bedankte de deelnemers voor hun komst, al de 30 vrijwilligers voor hun inzet de Gemeente Westerveld voor hun toestemming en levering stroom en Cor Klok voor de sponsoring.  

Het volgende hardloopevenement voor de Stichting is de Boscross/trail op zaterdag 9 december 2023 Dit is mogelijk met toestemming van Staatsbosbeheer, informatie hiervan op www.dieversportief.nl  

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie