DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

SPANNENDE STRIJD OP DE 10 KM 5e SANIDROME BRINKLOOP DIEVER. 01-08-2023

Erg veel buien en code oranje voor Friesland vooraf aan de 5e Sanidrome Brinkloop in Diever.

Toch werd het droog aan de start waar 82 hardloopliefhebbers klaar stonden voor de start, om half acht begon het aftellen en kon de voorfietser de gang er in zetten. Zo’n 25 vrijwilligers begeleiden deze loop door een wijk van Diever met doorkomst na 1250 meter iedere keer over de Brink waar de juryleden nummers en tijd noteren en speaker Jan Kooistra er op wijst dat er gefinisht word binnen de pionnen en men aan de buitenste rand doorgaat voor de volgende ronden.

Cor Klok van KlokSanidrone Gebroeders Klok Installatiebureau uit Diever liep deze avond ook weer de 5 km. Hun bedrijf bestaat dit jaar 30 jaar en vonden het leuk de Brinklopen te sponsoren. Zijn zoon Marthijs helpt Jan bij het neerzetten en gebruiksklaar maken van de geluidsinstallatie en ruimt het na afloop ook weer mee op. Daar is de organisator Stichting Sport Promotie Diever erg blij mee.

Jammer genoeg bleef het niet droog tijdens de loop en de jury had geen tent gekregen omdat de weersvoorspelling droog was, dat bleek niet zo te zijn dus volgende week een tent.

Bij de fietsvierdaagse afgelopen weekeinde die de Stichting ook organiseert had met ook veel last van de regen, er waren ruim 600 voorinschrijvers, de zondags bleven 100 thuis om de regen dus bleef er veel fruit over wat tijdens de Brinkloop en zaterdag bij de Hoeve aan den wegloop word aangeboden aan de lopers

George de Roo uit Dwingeloo vroeger Diever liep deze avond zijn 155e Brinkloop, Piet Kerstholt uit Groningen kwam ondanks het slechte weer toch weer op de fiets uit Groningen, bijna geen regen gehad zei hij, liep zijn 90e Brinkloop en ging na afloop op de fiets weer naar huis. Een bijzonder man.

Steven Oostindie uit Nijensleek had al drie keer de 10 km gewonnen en Folkert Visser uit Burgum 3 x de 5 km, beiden tekenden deze avond voor de 10 km en dat was een spannende en mooie sportieve strijd die werd gewonnen door Steven. De 76 jarige Piet Kerstholt volbracht zijn 90e Brinkloop in 31.00 George de Roo zijn 155e in 24.16 beiden op de 5 km.

Cornelis Zijlstra uit Franeker liep deze avond de 2½ km in recordtijd van 8.50 en verbeterde de tijd van Dennis Brandenburg Steenwijk had het Seizoenrecord 2023 op 9.58 staan.

 GertJan Tichelaar (65 jaar) Oldebroek won de 5 km 19.14  Eline de Haan Meppel won bij de vrouwen op deze afstand 23.10 Vriend Jordi Stam werd derde op de 10 km 39.52 achter Steven en Folkert.

Na afloop komen al de vrijwilligers naar de kantine van Stad en Esch om een drankje. Heel belangrijk voor de samenwerking en reuze gezellig. Ze moeten toch iedere dinsdag in juli en augustus beschikbaar zijn. De lopers mochten hier ook nog een appel of banaan verorberen of meenemen.

De dames Inge Moesker-v.d.Molen en Alie Lemmen verzorgden de uitslagenen Jouke Valk zet ze met het verslag op de site www.dieversportief.nl  Jan Kooistra maakt het verslag en categorieën in de uitslagen. Hij nodigde de lopers uit om deel te nemen aan de komende1e Hoeve aan den Wegloop zaterdag 5 augustus in Oude Willem start 10.00 uur. 6-10-16-22 km. www.svfriesland.nl

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie