DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

2e KLOK SANIDROME BRINKLOOP IN DIEVER TROK MEER DEELNEMERS, STEVEN EN FOLKERT WINNEN EN DANNY BOLAND EN BENTE DALEMAN BIJ DE VROUWEN

Vorige week dinsdag is de St.Sport Promotie Diever gestart met de Brinklopen in Diever, iedere dinsdag in juli en augustus worden deze lopen al meer dan 40 jaar gehouden.

Even leek het er op dat er geen brinklopen meer konden worden georganiseerd door ziekte van de speaker en enkele bestuursleden bleven er te weinig over om dit nog te doen.  Maar Speaker Jan Kooistra die ook kampt met problemen en moeilijk loopt wilde het toch nog eens proberen mits hij voldoende hulp kreeg bij het opzetten van de geluidsinstallatie, klokken, tent, tafels etc. Wel heeft de SV Friesland zich terug getrokken, als Jan stoppen moet is er van die club geen opvolging dus is de St.Sp.Promm Diever de organisatie en verantwoordelijk voor de lopen.

Die is het gelukt om voldoende vrijwilligers te vinden die het mogelijk maakt dat de lopen door kunnen gaan en daar zijn heel veel lopers erg blij mee, velen komen er ook al vele jaren.

 Stonden er vorige week 60 lopers aan de start nu waren dat er 98 en dat is ook het streefgetal, met 100 lopers is het ideaal om de loop te houden, de nummers en tijden worden handmatig genoteerd omdat lopen met chiptiming veel extra kosten met zich mee en men wil het betaalbaar houden zo kun je voor € 4.50 deel nemen.

Het was niet te warm deze avond omdat er een beetje wind stond, er werd veel gebruik gemaakt van de verzorgingspost met bekertjes water en sponzen en na de finish vruchtendrank op de brink.

De volledige uitslagen staan op de site www.dieversportief.nl ook aankondigingen en mededelingen staan op deze site.

De lopers werden uitgenodigd om volgende week weer deel te nemen aan de 3e brinkloop en zaterdag 22 juli is de Midzomeravond marathon van Diever  start 17.00 uur 10-20-30-42.2 km.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie