DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

EERSTE BRINKLOOP IN DIEVER, GERARD NIJBOER STARTER EN NIEUWE BOOG IN GEBRUIK GENOMEN

Zoals altijd komen er bij de eerste brinkloop in Diever niet zo veel deelnemers omdat veel jeugd die van school gaat een musical of afscheidsfeest organiseren en daar horen natuurlijk de ouders bij te zijn.

Zo ook dit keer, het Dingspilhuus was stampvol jeugd en ouders maar er kwamen maar 60 deelnemers om aan de eerste brinkloop mee te doen. Toch is het evenveel werk om de zaak op te bouwen en moeten al de vrijwilligers beschikbaar zijn. Natuur kan men vrijdag naar De Blesse, zaterdag Opende en zondag Heerenveen gaan hardlopen. Maar niet getreurd met 60 is het ook de moeite van het organiseren waard. Volgende week staan er vast meer aan de start.

Dit keer met de nieuwe boog aan start en finish. Ging goed maar het opvouwen moet nog even leren, dat komt nog wel. Prachtig, schitterend, mooi kleurtje etc waren de opmerkingen.  Toli maakte mooie foto”s  http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/  en we draaiden voetbalmuziek. De microfoon had wat kuren in het begin maar ook dat kwam weer voor elkaar.

Lekker weertje om te lopen, prima verzorging bij doorkomst, bekers water en sponzen werden uitgereikt. Gerard Nijboer was er ook met zoon Jesse deze won de 5 km en Gerard mocht het startschot lossen. Vond het geweldig dat we nog zo actief zijn en hoopt dat we nog een tijd door mogen gaan. Sympathieke vent die Gerard, gewoon blijven en niet naast je schoenen gaan lopen. Jappie Doller had via internet schoenen gekocht, die probeerde hij deze avond uit, prima schoentjes liepen lekker. Berend Schreuder was er ook 85 jaar en nog zo goed hardlopen, petje af voor deze man. Vrijwilliger Meindert Vellinga was jarig en vrijaf dus. Erwin bracht de kar met tafels, bekertjes, sponzen etc. volgende keer is Meindert er hopelijk weer, vorig jaar zei hij nog nu is het over met me, ik ben te oud om dit nog te doen. De uitslagen verwerkt door Anneke en Freek staan op de site www.dieversportief.nl

Sportgroet Jan Kooistra sv Friesland

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie