DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

IWAN KAMMINGA LOOPT NIEUW RECORD BRINKLOOP IN DIEVER.

Supersnel ging het dinsdagavond bij de 6e Brinkloop in Diever. Mooi hardloopweer het bleef droog en maar liefst 184 deelnemers aan de start en dat is een deelnemersrecord voor dit jaar, er stonden één keer precies 200 lopers aan de start dat is enkele jaren geleden. Dit jaar startte men met minder lopers maar de laatste drie keer 150-177 en nu 184 maakt het seizoen weer goed.
 
De ronde in Diever is 1250 meter maar er zijn punten waar je door het gras de bochten kunt afsnijden en daar maken veel lopers gebruik van, volgend jaar zullen ook die bochten worden afgezet met lint. Maar het is en blijft een pittig parkoers met klinkers die er niet overal vlak in het wegdek liggen. Bij iedere ronde staan de vrijwilligers klaar met bekers water en sponzen. De tydjury die de nummers en tijden handmatig noteren is dit ook weer een grote opgave maar door ervaring lukt het ze toch weer altijd om een uitslag te maken die nog dezelfde avond op de site www.dieversportief.nl staat en door honderden wordt bekeken. Niet alleen de deelnemers maar ook anderen zijn benieuwd wie er liepen en wat hun prestaties zijn.  
 
http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/ was aanwezig om een fotoreportage te maken, zijn maat Frans Scheuneman volbracht zijn 151e brinkloop. De foto’s staan ook op www.svfriesland.nl  Hardlooptrainer Jelle Luinstra uit Dronrijp was weer aanwezig met z’n lopers van de AV Lionitas en gastlopers die hij ook trainingsschema’s geeft. Dit keer met een grotere groep die gehoor had gegeven aan zijn oproep om met z’n allen naar het gezellige Diever te komen als training en testloop. Leuk en fijn voor de organisatie St.Sport Promotie Diever en SV Friesland die iedere dinsdag in Juli en Augustus klaar staan met hun vrijwilligers om deze Brinklopen te organiseren. Jan Stuursma was ook aanwezig liep niet mee maar begeleide de meegenomen jeugd van de SV Veendam Atletiek bij hun race op dit parkoers, hij mocht het startschot lossen.
 
Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela was ook weer van de partij en liep met een tempo van bijna 20 km per uur een nieuw parkoersrecord op de 10 km 30.52 de vorige keer liep hij 31.07 en volgens zijn trainer kan hij nog sneller. Willem d Boer Exmorra werd 2e 33.06 3e Remon van Lunzen Leeuwarden 33.37 4e Reinder de Jonge Assen 35.49 5e Jetze Genee Makkum 35.53 Vrouwen: Yvonne Kassenberg Leeuwarden 38.03 2e Eveline de Valk Zwolle 48.39 3e Adrie Hartholt Appelscha 48.48 4e Tjitske Kooistra Lelystad

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie