DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

SUCCESVOL JAAR BRINKLOPEN DIEVER

De organisatoren van de Henk ten Hoor Brinklopen in Diever, de Stichting Sport Promotie Diever en SV Friesland kunnen terug zien op een geslaagd Brinkloopseizoen. Iedere dinsdag in juli en augustus organiseren ze een Brinkloop over 2½ -5-10 km in het centrum van Diever. De Brinkloop is een stratenloop over een parkoers van 1.250 meter bestaande uit klinkers en veel bochtenwerk, niet ideaal om op te hardlopen. Er zijn altijdd voldoende verkeerregelaars en bij doorkomst is er verzorging in de vorm van water en spons. Vanwege de prima organisatie komen er wekelijks veel hardlopers naar Diever om hier aan deel te nemen.

De Brinklopen worden al meer dan 33 jaar georganiseerd eerst met rondjes om de kerk en een paar keer in de maand, daarna op het huidige parkoers en wekelijks op dinsdagavond een loop. Josefien en Jan Kooistra van SV Friesland organiseerden toen campinglopen op Ellert en Brammert. Jan speakerde daar en kwam dit ook doen bij de Brinklopen. Jan Blaauw en Bart Smit kwamen ook helpen bij de campinginglopen van SV Friesland. De samenwerking is niet alleen bij de Brinklopen, maar ook bij de Midzomeravondmarathon en de Drents Friese Woldmarathon helpen ze elkaar.

Alleen aan het einde van het seizoen zijn er prijzen te winnen, prijzen voor degenen die het parkoersrecord verbreken en voor degenen die het snelste waren op een afstand. Zij krijgen een VVV-bon aangeboden.

Het was bij deze 9e en laatste loop feest, de oudste hardloper Berend Schreuder uit Zweeloo  was vrijdags 82 jaar geworden en dat moest worden gevierd. Berend is in Leeuwarden geboren verhuisde verschillende keren en kwam via Sneek, Hogezand, Coevorden en Dalen in Zweeloo terecht. Zijn vrouw Grietje vergezelt hem altijd als hij ergens gaat hardlopen. Berend is al heel lang lid van SV Friesland en hoopt nog vele jaren te mogen blijven hardlopen al gaat het tempo en de afstanden wel wat langzamer en korter. Berend kreeg van de organisatie bloemen aangeboden en Grietje een plant van SV Friesland. Op zijn beurt trakteerde hij de jeugd die meeliep op fruit en een hebbedingetje. De vrijwilligers trakteerde hij op koek en bedankte hun voor hun inzet. Berend mocht ook het startschot geven dit bij de vlaggen van Drenthe, Friesland en Nederland.

 

118 deelnemers schreven zich in, dat waren 8 tekort om een nieuw deelnemersrecord te vestigen.

Dat staat op 1.249 deelnemers in 2005, in 2009 waren dit er 1.244, vorig jaar 935 en dit jaar kwam men op 1.243. Wel was er een avond met de meeste deelnemers ooit, 26 juli stonden er 210 deelnemers aan de start.

Iedere dinsdagavond werden de uitslagen op de site www.dieversportief.nl  gezet, ook kwam  daar een link naar de foto’s van Toli Schanssema uit Hogezand   deze maakte foto’s en films van het loopfeest.  Ook het verslag staat op deze site.

De VVVbonnen werden in het Dingspilhuus, waar de inschrijving, douchen en verkleden en een hapje en drankje verkrijgbaar was, uitgereikt aan de winnaars van de records. Yvonne Kassenberg won zaterdag de Friese klassieker Sneek-Bolsward-Sneek en liep deze avond nog zo hard dat ze haar record met een seconde verbeterde.  

De vrijwilligers werden deze avond extra verwend met een hapje en drankje. Jan Kooistra de speaker kreeg een fles Sonnema Berenburg aangeboden door hoofdsponsor Henk ten Hoor.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie