DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

SIEDS WIERSMA WINT 7e HEN TEN HOOR BRINKLOOP, JOLANDA VAN DUINEN, DRACHTEN DUIZENDSTE DEELNEMER

Foto's Toli: Klik hier voor de website / Klik hier voor de foto's

Foto's Jouke Valk: klik hier

Het zonnetje scheen, lekkere temperatuur rond de 20 graden dat was het weerbeeld van de 7e Henk ten Hoor Brinkloop in Diever.

De organisatoren Stichting Sport Promotie Diever en SV Friesland  hadden een klein feestje te vieren, al bij deze 7e editie kon men de duizendste deelnemer in de bloemetjes zetten, dat is voor het eerst in de 33 jaar dat men de Brinklopen organiseert. Men gaat dan ook dit jaar voor een deelnemers record en hoopt meer dan 1300 deelnemers in te mogen schrijven.

Jolanda van Duinen uit Drachten was de gelukkige die uit handen van Josefien Kooistra een boeket bloemen kreeg aangeboden. Haar vriendinnen Sonja Konijn en Tjitske Hoekstra kregen de poedelprijs, Sonja kwam als laatste over de finish op de 10 km en Tjitske schreef net een paar seconden later in dan Sonja en werd 1001 deelnemer.

Monique  Mos, die samen met haar man Rinus deel uit maakt van het vrijwilligerskorps mocht het startsein geven voor deze 7e editie. Anneus Vierhoven mocht weer voorfietsen en moest weer flink aantrappen om de snelle man Keita uit Gambia voor te blijven, deze jongeman komt voor zijn land uit op de Olympische Spelen in Londen volgend jaar, hij heeft zich geplaatst voor de 1500 meter. Daarom is hij de eerste ronde heel snel en loopt de rest van de 5 km rustig aan als training.

De deelnemers komen overal vandaan maar veel uit eigen omgeving, de laatste jaren is er veel meer belangstelling voor het hardlopen gekomen. Dit is te danken aan de organisatoren van de wedstrijd- en prestatielopen zodat men iedere week wel ergens kan lopen en de adviezen van de medici om meer te gaan bewegen. 

In Diever, wat wel het Mekka van de hardloopsport in Drenthe wordt genoemd, organiseert men 9 Brinklopen, drie marathons en dit jaar twee Hoeve aan den Wegboslopen in Oude Willem. Zaterdag 20 augustus kan men daar weer aan deelnemen.

Ook organiseert de stichting de wandelvierdaagse waar ook duizenden deelnemers aan meedoen, geniet van de mooie omgeving en goede organisatie met gastvrije vrijwilligers.

De inschrijving is in het Dingspilhuus, hierin is ook een sportzaal gevestigd waar de lopers kunnen omkleden en douchen en ook een hapje en drankje verkrijgbaar is.

Het grote parkeerterrein bied ruimte voor een paar honderd auto’s  zodat er ook nog ruimte overblijft voor de klanten van de COOP die hier ook is gevestigd.

Sieds Wiersma uit Drachten, een week vakantie vierend in Appelscha, won de 10 km bij gebrek aan beteren was zijn reactie. Maar dat is het mooie van zo’n loop omdat er zoveel keus is kunnen ook anderen een keer winnen en zijn het niet altijd de beste uit het noorden die er met de prijs van door gaat.

Webmaster van www.dieversportief.nl was aanwezig en maakte foto’s voor de site, ook Toli Schanssema uit Hogezand deed dit. Veel lopers zien naar deze site waar ze de foto gratis van kunnen downloaden. Ook de uitslagen komen op deze site, Freek en Anneke Benthem –Sikkema zorgen er voor dat nog dezelfde avond de resultaten zijn te zien. Weer een geslaagde Brinkloop in Diever. 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie