DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

VIERDE HENKTENHOOR BRINKLOOP IN DIEVER MET RECORD AANTAL LOPERS

Film Toli Schansema:

Dat de Brinklopen in Diever geliefd zijn onder de hardlopers bleek dinsdag 25 juli maar weer.

210 deelnemers aan de start, nog nooit in haar 30 jarig bestaan van de Henk ten Hoor Brinklopen had men meer dan 200 lopers aan de start in 2006 waren dit al 199 liefhebbers.

Prachtig zonnig weer was het deze dinsdagavond, al dreven er wel wat donkere wolken rond het dorp en waren er jury en speakertenten opgezet maar het bleef droog.

’s Middags was het ook behoorlijk druk op de brink waar de finish en start was van de Drentse Fietsvierdaagse. Heel veel kraampjes en veel volk was er op de brink, maar om zes uur was iedereen verdwenen en kon de Stichting Sport Promotie Diever en SV Friesland hun materiaal er neerzetten voor de 4e Henk ten Hoor Brinkloop.

Het liep storm bij de inschrijving in het Dingspilhuus, de meeste kozen voor de 5 km.

Er is een parkoers uitgezet van 1250 meter door de straten van Diever met doorkomst, start en finish op de Brink. Henk ten Hoor gaf zelf het startschot, hij begon hier in Diever met een kruideniers zaakje, daarna textielwinkel en deze is uitgegroeid naar vele tientallen grote kledingzaken  zaken in Noord Nederland met de leus van Boven tot Onder Goed..

Op ieder punt staan vrijwilligers voor de veiligheid en voorkomen dat men fout loopt en verdwaald in Diever. Bij de doorkomst staat de verzorgingsploeg klaar met bekertjes water en sponzen. Die kwamen deze avond handen tekort om alles aan te geven, maar toch zijn ze daar in geslaagd. De lopers hadden het warm, door het zonnige weer en de vochtigheid op de grond zorgde er voor dat het bedrukkend warm werd maar met voldoende vocht was het best te doen.

De oudste deelnemers wordt deze komende maand 82 jaar en de jongste was drie jaar.

Voor dit jochie had de speaker een favoriet jeugdboekje van de voor hem meegenomen.

Deze kreeg hij overhandigd nadat hij de finish was gepasseerd na 2½ km hardlopen aan de hand van moeders. Ook de allerlaatste binnenkomende loper op de 10 km kreeg een aardigheidje van hem aangeboden. Voor degene die het parkoersrecord verbreekt en dit nog in zijn/haar bezit heeft bij de laatste Brinkloop op 31 augustus kreeg een prijs aangeboden.

Ook degene die het seizoenrecord veroveren krijgen dan hun prijs.

De deelnemers kwamen ook dit keer uit alle delen van het land, de meeste wonen of recreëren hier in Drenthe en Friesland/Groningen maar er waren er ook die honderden kilometers hadden gereden om mee te doen omdat er heel weinig andere lopen in Nederland worden georganiseerd in de vakantietijd.    

DE tijden en nummers worden allemaal handmatig genoteerd door de jury, een heel moeilijke taak bij zo’n grote deelname, dus kan er wel eens iemand over het hoofd worden gezien die niet in de uitslag komt, maar die melden zich wel en komen alsnog op de lijst welke wordt gepubliceerd op de site www.dieversportief.nl ook werden er foto’s gemaakt door Toli uit Hoogezand deze foto’s staan op http://hardlopenmettoli.blogspot.com// honderden foto’s waar veel belangstelling voor is. Er zijn dan ook heel veel bezoekers.

Ook bij de Brinkloop zelf waren er veel bezoekers, het publiek stond met rijen dik op de brink waar de speaker hun op de hoogte hield van de stand in de wedstrijd, en daar was het soms wel spannend, zou men de records verbeteren?  Uitslagen, verslagen, foto’s zijn te zien op de site van Diever en op die van Toli en www.svfriesland.nl

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie