DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Peter Bruinsma en Marleen Lubbers winnen Diever marathon

De organisatie van de 11e Drent Friese Wold Marathon in Diever, De Stichting Sport Promotie Diever en Sportvereniging Friesland, hadden een probleem, omdat Staatsbosbeheer de kale duinen had afgezet in verband van besmetting van Qkoorts, er lopen daar honderden schapen en lammeren.

Parkoers
Maar na overleg en bedenken van alternatieven kon men toch een route aan één stuk over de marathonafstand door de bossen van dit prachtige natuurgebied.Wel werd het een zwaardere marathon met een flink stuk zandpad en een stuk langs de Appelschasterweg en in de laatste kilometers kreeg men ook nog een stuk tegenwind op de Groningerweg. Voor velen was het dus afzien maar nadat ze de finishlijn waren gepasseerd was men vol lof over dit parkoers en blij dat er niet gekozen was voor meerdere ronden lopen.

Weer
De weersvoorspelling was niet zo gunstig, maar men trof het een beetje regen kwam maar op hen neer alleen de wind in de weinig open stukken zat hun wat dwars.Meer dan 200 voorinschrijvingen dat was een record en bij de nainschrijving kwamen daar nog eens 230 bij. Toch had men nog meer lopers verwacht maar gezien het feit dat deze dag ook de Lenteloop in Leek was en een loop in Winschoten en de zondags de Ronde van Wymbrits in Sneek kon men tevreden zijn met dit aantal.
De voorfietsers hadden deze dag ook een pittige taak om de eerste loper voor te blijven, er werd snel gelopen ondanks het heuvelachtig parkoers. De route was nu beter te volgen dan voorheen, duidelijke bordjes en op tijd aangegeven is heel belangrijk bleek ook nu weer.

Mannen
Bij de marathon verscheen Peter Bruinsma uit Nijverdal aan de start, hij won vorige week zilver bij de Bonifatiusloop en had deze marathon uitgekozen als trainingsloop.Zijn vader, een Bildtker, die al 40 jaar uit Oudebildtzijl is vertrokken had niet gedacht dat Peter zou winnen, maar hijzelf dacht daar anders over, genoot van de prachtige omgeving en verzorging en liep lekkerder dan vorige week toen hij Merwin Dollison niet in kon halen voor de finish. In 2.38.48 passeerde hij de finish.
Hij mocht de bloemen in ontvangst nemen van DJ Chris uit Sint Annaparochie en nagenieten in de verzorgingstent onder het genot van een kop bouillon. In het Dingspilhuus was later de prijsuitreiking. De tweede prijs was voor één van de Belgen die met een flinke groep in Diever aanwezig waren.

Bij de vrouwen ook een sterke winnares Marleen Lubbers uit Klazienaveen ze finishte als 6e overall in een keurige tijd van 3.12.34 Gerry Visser Borne werd tweede 3.39.40 en derde Els Annegarn Amsterdam 3.45.40.Twee vrouwen werden onderweg belaagd door een driftige haan, maar ze konden door een hardloopversnelling hun aanvaller ontlopen. Bij de andere afstanden ook goeie winnaars

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie