DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

EMILE DERCKSEN WINT MIDZOMERAVONDMARATHON DIEVER

Zaterdag 17 juli stond de Midzomeravondmarathon op het loopprogramma, maar kon die doorgaan met temperaturen boven de 30 graden?
 
Gelukkig voor de organisatie, St.Sport Promotie Diever en SV Friesland koelde het in de laatste dagen voor de marathon iets af en zorgde een onweersbui eerder op de dag voor nog meer verkoeling. Een lekker windje maakte het helemaal gunstig om de loop door te laten gaan. Een week eerder bij de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem was het te warm en besloot SV Friesland in het vervolg geen loop meer door te laten gaan bij 28 graden en hoger. Voor de vrijwilligers en lopers is dit een verstandig besluit.
 
Bij deze marathon op een parkoers van 10 km met minstens 50% schaduwrijke plaatsen op de route was het dit keer ideaal om te lopen. Drie verzorgingsposten met water, sponzen, thee, vruchtensap, cola en ontbijtkoek plus banaan en de mogelijkheid na iedere 10 km en de marathon na 12 km te stoppen, kreeg een voldoende van de ruim 230 deelnemers op de verschillende afstanden.
Bij de drie verzorgingstenten vrijwilligers die de consumpties klaar zetten, zodat een ieder kon pakken wat hij/zij wilde nuttigen.
Ook bij iedere post EHBO en na de finish ook, verder bij de koek- en zopiekar van SV Friesland hete bouillon, vruchtendrank, water en fruit.
 
Christiaan Valk verzorgde het geluid en reikte de bloemen uit aan de winnaars; opa Jan deed verslag en Freek, Anneke en Wijtse zorgden dat alle tijden en startnummers op papier kwamen te staan. Een gezellige boel daar na de finish en het publiek genoot mee.
 
Vol lof was men over de schitterende route en verzorging, er waren er die al meer dan 300 marathons hadden gelopen, maar ook die voor de eerste aan deze 42.195 meter lange loop deelnamen.
 
Het is niet allen de mooie omgeving waar de marathons worden georganiseerd, het zijn ook de goedkoopste marathons vergeleken bij de grotere marathons in het land. Voor minder dan een tientje kun je al meedoen; wil je een medaille dan kost je dat €2,50 extra maar 80% loopt voor organisatiekosten.
 
Zaterdag 24 juli kunnen de lopers weer terecht bij SV Friesland, deze club organiseert dan de Hoeve aan den Wegbosloop over 3-6-8-10-16 en 21 km. Start 11.00 uur bij eetboerderij/camping Hoeve aan den weg in Oude Willem.
 
Iedere dinsdag in juli en augustus zijn er de Henk ten Hoor Brinklopen in Diever over 2½-5-10 km; start hiervan 19.30 uur op de Brink.
 
Emile Derksen uit Harderwijk won de marathon in 2.56.03.  Martin Ketellapper deed dat vorig jaar in 2.48.43. Eelco Hoogeveen Blija was toen tweede en nu weer in 3.01.39 (vorig jaar was hij twee minuten sneller) derde werd Christiaan Bakker Nijmegen 3.06.18.
Lydia Doornbos Zuidhorn won bij de vrouwen in 3.33.10 voor Ria van Dam Zuidlaren 3.54.59 en Nellie v.d. Made Assen 4.05.57

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie