DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

  • Test4
  • test2
  • Test1
  • Test3

WEER 9 BRINKLOPEN IN DIEVER ELKE DINSDAGAVOND IN JULI/AUGUSTUS 2023

Al vanaf de zeventiger jaren worden de Brinklopen georganiseerd in Diever. Eerst een paar keer in de zomermaanden Juli/August daarna iedere dinsdagavond in deze maanden. Het zijn prestatielopen over 2½-5-10 km en dit jaar voor het eerst is de 7½ km toegevoegd. De gemeente Westerveld gaf toestemming voor deze hardloopevenementen.

Prijzen zijn er niet te winnen wie een herinneringsmedaille wil kan de bij de inschrijving bestellen. De inschrijving is op de dinsdagavond om 18.00 uur tot 19.15 uur in de kantine van Stad&Esch Westeres 7 7981 BC Diever.  Hier is ook kleed/douchegelegenheid en parkeergelegenheid.

Routes op afstandmeten.nl  2½ km ttps://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3495954.  5 km https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3495963.

De start is om 19.30 uur op de Brink daarna 2 ronden 2½ km, 4 voor de 5 km, 6 voor de 7½ km 8 ronden voor de 10 km.  Brink-Brinkstraat-Veenjesweg-Tusschendiep-Vlasstraat-Kloosterstraat-Brink. Een voorfietser fietst de eerste ronde voorop, daarna is men aangewezen op de verkeerregelaars die op alle afslagen staan en het verkeer begeleiden. Herkenbaar aan hun verkeerregelaars hesje. Bij de start/finish staan twee marathonklokken waarvan de gelopen doorkomst en finishtijd is af te lezen., één ronde is plm. 1250 meter.  

Het is een pittig maar geen snel parkoers omdat het bestaat uit klinkers en veel bochten. Veel snelle lopers uit het Noorden staan op de erelijst, Olfert Molenhuis, Andrea Deelstra, Jessica Oosterloo, Suzan v. Weperen, Folkert Visser, Eline Kelly etc.  Gemiddeld staan er een kleine honderd lopers aan de start.  Bij temperaturen van 30 graden gaat de loop niet door en wordt dat afgekondigd op www.dieversportief.nl op deze site komen de uitslagen, verslagen en fotoreportages links.

Bij iedere doorkomst (1250 m.) staat er een verzorgingspost op de Brinkstraat bij Griet Offerein voor de deur bij haar staat de post met bekertjes water en sponzen, de lopers kunnen die zelf pakken van de tafels die op beide kanten van de straat staan, eerst de bekers daarna de platte bakken met sponzen daarna de groenafvalzakken waar men de sponzen en bekertjes in kan gooien. Na de finish is er water en vruchtendrank op de Brink.  Ook kan men hier de startnummers inleveren en is er  de foldertafel met informatie van heel veel loopevenementen. Ook is hier de route opgeplakt. Waardevolle voorwerpen kan men afgeven bij de inschrijving om die op vertoon van het startnummer weer zijn af te halen.

Jan Kooistra is de speaker, ivm zijn ziekte had hij in eerste instantie vorig jaar na de laatste Brinkloop op 23 augustus met 85 deelnemers aan de start gezegd dat hij zou stoppen maar met hulp van de vrijwilligers gaat hij het dit jaar toch nog weer proberen. Doet dit al minstens 40 jaar.

De jury houd de ronden en nummers bij en noteert de uitslag handmatig, pionnen geven op de brink aan waarlangs je gaat finishen of aan de buitenkant door voor de volgende ronden. EHBOkoffer en AED zijn aanwezig bij de finish met  E.H.B.O.ers.  Iedereen loop op zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. 

 

Logo HGEGSVN Groen

 

 

 

     

 

 

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie