DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Brinklopen in 2007

BRINKLOPEN IN DIEVER TROKKEN DIT JAAR 1200 DEELNEMERS

Dinsdag 28 augustus werd de laatste Henk ten Hoor Brinkloop georganiseerd in Diever. Op deze laatste avond na de vakanties had men op een kleine honderd deelnemers gerekend maar er kwamen 149 aan de start en dat bracht het aantal lopers bij de 9 Brinklopen in juli en augustus 2007 op 1.200. Bijna een nieuw record, in 2005 werden 1.249 deelnemers genoteerd. Deze avond was Jelle Luinstra met zijn trainingsploeg van Lionitas Leeuwarden aanwezig, maar ook komen groepen van AAC’61 uit Assen, en de Spinter uit Meppel naar Diever en gebruiken de Brinkloop als training en testloop. Weer eens wat anders dan een training op de atletiekbaan. En goed voor de stemming onderling.


Op deze laatste avond was er iets extra’s voor de jeugd die meeliep. De oudste deelnemer Berend Schreuder uit Zweeloo was zondag 78 geworden en trakteerde de jeugd op een lolly. SV Friesland gaf daarbij een medaille met tekstlint.

Van Lunzen wint laatste Brinkloop

Deze laatste Brinkloop over 10 kilometer werd een prooi voor Remon van Lunzen. De Leeuwarder ging vroeg aan de haal en liep steeds verder weg. Hij finishte na 32 minuten en 33 seconden: een prima tijd op het bochtige parcours. Het verschil met Clemens Roos uit Dwingeloo bedroeg 1 minuut en 19 seconden. Martin Ketellapper (Leeuwarden) werd derde in 34,05. Lisan de Vries uit Leeuwarden was snelste vrouw in 40 minuten en 51 seconden. Haar Lionitas-clubgenote Linda Werner kwam 34 seconden later als tweede over de meet. Op de 5 kilometer realiseerde Geart Sierd van der Zee (Leeuwarden) de snelste tijd in 16,54. Bij de vrouwen won Inge van Schaick (Leeuwarden) in 20,29, gevolgd door plaatsgenote Jacintha Fancel die 22,58 nodig had.

JAN VENHUIZEN, STEFANIE BOUMA, ALMAR RUITER EN JESSICA OOSTERLOO GEHULDIGD

Jan deed ook de prijsuitreiking met daarbij de nodige tekst, hij bedankte de deelnemers voor hun komst. Feliciteerde de parkoersrecordhouders, bedankte al de vrijwilligers en Jan Vos voor het altijd vriendelijk onthaal in het Dingspilhuus. Ook Henk ten Hoor werd bedankt en al de andere sponsoren die het mogelijk maakten om deze succesvolle Brinklopen te organiseren en deelname mogelijk was voor een paar euro terwijl men deze dag in Groningen tien euro kwijt was om mee te lopen.

LOPEN IN DIEVER EN OMGEVING

De atletiekbond koos vorig jaar 30 lopen uit die de bekroning kregen van de aller mooisten. Hierbij waren ook de Brinklopen in Diever. De afstand van het rondeparcours is precies uitgemeten op 1.200 meter met de zogenaamde Jounes Counter. De enige echte meetmethode die door de internationale atletiekorganisatie wordt geaccepteerd. De inschrijving van de Brinklopen is in het cultureelcentrum Het Dingspilhuus waarin ook een sporthal is gevestigd. Hier kan men zich verkleden en na afloop douchen. Het is er ook even gezellig nazitten, het sociale contact is ook heel belangrijk in de loopsport. De vrijwilligers komen hier na afloop ook allemaal en worden getrakteerd op een verdiende borrel. SV Friesland is al tientallen jaren betrokken bij de organisatie van loopevenementen in Diever en omgeving. Zij organiseerden campinglopen op Ellert en Brammert in Dieverbrug en kwamen ook eens kijken bij de Brinklopen. Jan Kooistra die heel veel lopers kent en behoorlijk wat woorden tegelijk in de mond kan nemen wilde wel eens speakeren en dat sloeg zo aan dat hij dit op de dag van vandaag ook nog doet. De geluidsinstallatie van SV Friesland wordt gebruikt en ook de marathonklokken staan bij de finish. Bijna een must bij hardlopen, zo kan iedereen zijn/haar eigen tijd die ze hebben gelopen aflezen. De SV Frieslandbus is al een looppromotie op zich voorzien van een foto van een verzorgingspost op Terschelling waar drinken en spons wordt aangereikt. De verzorging is altijd een belangrijk punt bij SV Friesland. Bij SV Frieslandevenementen is ook altijd bij de finish thee, bouillon, sportdrank en fruit verkrijgbaar. Jan en Josefien Kooistra wonen een groot deel van het jaar in hun stacaravan op een van de mooiste campings van Drenthe op Hoeve aan den Weg in Oude Willem. Voorheen waren er campinglopen vanaf Ellert en Brammert, nu organiseren ze boslopen vanaf Hoeve aan den Weg. Ook hier wordt het aantal deelnemers iedere keer groter. Met een parkoers door de bossen van het Driens Friese Wold kan dat ook niet anders, het is puur genieten van de bossen, venen en heidevelden waarlangs men loopt.

Al met al weer een geslaagd loopseizoen in Diever, op 8 december 2007 is de crossmarathon, maar de lopers kunnen zaterdag al weer in Appelscha. Velen zullen de Noordelijke loopkalender raadplegen o.a. te vinden op www.svfriesland.nl Loopkalender Noord Nederland.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie