DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

3e Brinkloop

GROTERE DEELNAME BIJ 3e BRINKLOOP IN DIEVER. FOLKERT  VISSER BURGUM SNELSTE OP DE 5 KM.

Viel de deelname in de eerste twee brinklopen tegen, 1e 67, 2e 75 deelnemers, nu bij de 3e waren het er 126 waarvan 83 de 5 km liepen.

Het parkoers bestaat uit ronden van 1250 meter met als start op de Brink en men loopt verder een ronde die aangegeven is met kalkpijlen en afsnijpunten afgezet met lint, Henk fiets de eerste ronde voorop. Het is een klinkerparkoers met veel bochten en dus geen snelle route en is men verbaasd dat er toch nog altijd aardig wat lopers op af komen om de uitdaging aan te gaan, de meesten vinden 4 x rond nog leuk een klein aantal kiest dan ook voor de 8 ronden, 10 km dus.

De rondetijden en finishtijd wordt door de jury handmatig genoteerd en dat gaat meestal goed alleen gisteravond niet toen men met groepjes over de finish kwam en de jury er mee aan was. Men had het systeem al wat aangepast om iedereen rechts tussen de paaltjes en linten te laten finishen maar iedereen doet dat niet en ontstaat er verwarring. Vanaf volgende week gaat men alleen de eindtijden noteren en hoopt men dat iedereen zo gaat finishen zoals wordt aangegeven.  Ze gaan dan nummer-tijd noteren en niet meer de ronden bijhouden dat kan de deelnemer zelf wel doen.

Jan kooistra heeft een oproep op zijn facebookpagina gezet om degene waar ze geen tijd van hebben die aan hem door te geven zodat de uitslagenlijst volledig kan worden gemaakt. Hij schrijft iedere dag een verslag over het hardloopgebeuren en hun beider gezondheid.    

Frans Scheuneman uit Hoogezand liep zijn 188e brinkloop mee en wil de 200 gaan halen maar dat lukt dit jaar niet maar 2020 wel. En als Frans er is dan is zijn maat Toli Schanssema en hun vrouwen Gea en Hennie er ook. Toli liep vele jaren samen met Frans maar een blessure zorgde er voor dat dit niet meer lukt en heeft hij zich gespecialiseerd op het maken van hardloopactiefoto’s   vele duizenden heeft hij gemaakt ook nu weer een mooie reportage.

https://myalbum.com/album/ecuhFPj7stcZ?fbclid=IwAR1hqBRqQjeAK52YbN6CozILUrgzXFyzky1DUU6zKOCz20EcUZZhfIYqAGs

Het was dinsdag prachtig hardloopweer en de deelnemers kwamen niet alleen uit het noorden maar ook van de campings. Het is echt een familieloop prijzen zijn er niet te winnen per loop maar wel als je de beste was dit seizoen en of je het parcoursrecord verbreekt krijg je een extra premie.

 

Ook sponsor Cor Klok liep zijn 5 km in 22.30 hij met zoon hadden de brink opgesierd met vlaggen en blaaszuilen dat geeft een mooi aanblik samen met de boog, sv frieslandbus, tent etc. https://sanidrome.nl/gebr-klok-diever

Erik van Lier de voorzitter van de Drentse Fietsvierdaagse afdeling Diever mocht het startsein geven, de fietsvierdaagse was die morgen van start gegaan en het was de gehele dag al gezellig druk op en om de Brink. Natuurlijk stonden nu ook weer een 20 tal vrijwilligers klaar om de lopers te voorzien van drinken en spons, tijden noteren en verkeerregelen. Sommigen waren ook al bij de fietsers actief geweest om de route uit te zetten of verkeerregelen.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie