DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

NIELS DOLSTRA MEPPEL LIEP NIEUW SEIZOENRECORD 2e BRINKLOOP DIEVER

Onder ideale weersomstandingheden ging dinsdagavond de 2e Brinkloop van start op de Brink in Diever.

De organisatie Stichting Sport Promotie Diever & SV Friesland hadden voor de zekerheid extra verwijsborden naar de inschrijfplaats neergezet omdat de lopers de vorige keer moeite had om die te vinden.  Altijd waren de Brinklopen vanuit Het Dingspilhuus gestart maar dit jaar moest men uitwijken naar de sporthal van Stad & Esch omdat het Dingspilhuus is gesloten en wordt afgebroken.

De reacties van de lopers, heel jammer het was er altijd zo gezellig bij Jan Vos nu is het groots en ongezellig, gelukkig is er wel catering en is de afstand naar de start hetzelfde en er is genoeg parkeerruimte en douchegelegenheid.

Op de brink hadden de vrijwilligers de boog opgezet en de verzorgingsspullen klaar gezet. Christiaan Valk was er ook weer bij, zijn opa Jan Kooistra was laat in de middag tot de ontdekking gekomen dat de blazer voor de boog niet in de bus en kar stond op de camping Hoeve aan den Weg Oude Willem waar ze verblijven dus moest deze nog in de grote kar in de Stienserloods staan.

Christiaan was direct na zijn werk deze op gaan halen en naar Diever gereden ook geholpen met al het geluid en boog op te zetten en met opa gaan eten bij t’Keerpunt om daarna te blijven om mee op te ruimen na de loop die 75 deelnemers trok.

Hendrik Jan Mones één van de 20 tal vrijwilligers gaf hiervoor het startsein, ook nu weer de meeste lopers uit het noorden de vakantielopers verwacht men volgende week als ook de fietsvierdaagse er is. Bij de deelnemers ook Frans Scheuneman die voor de 187 keer de brinkloop meeliep dus al vele jaren samen met zijn maat Toli en de vrouwen Gea en Hennie de reis naar Diever ondernomen maar ook zijn ze er altijd bij als de marathons er worden gehouden en bij de Hoeve aan den Weglopen die eind Juli weer van start gaan.

Vriend Toli loopt al een tijd niet meer hard maar oefent zijn andere hobby uit hardloop en natuurfotograaf ook nu maakte hij weer een mooie fotoreportage.  

https://myalbum.com/album/Pyy2BqAjFDrT?fbclid=IwAR1vyrxUCrs8e0qvwQ6sLsdofEoTZT-KSO2mtzuooFBYF4kzHpP-gkD_WtY

De deelname met 75 deelnemers viel wat tegen maar als je ook de hardloopkalender bekijkt www.hardlopendnederland.nl zie je dat deze overvol is en de lopers keiuzes genoeg kunnen maken en er komen nog 7 brinklopen dus alle gelegenheid om nog een keer daar aan mee te doen.

Uitslagen: 10 km. 1e Niels Dolstra Meppel 38.26 2e Erwin Haandrikman Meppel 39.59 3eJirtsin Beenakker Ruinen 44.08

5 km: 1e Anno Huizenga Assen 18.13 2e Robin Ploegstra Assen 18.14 3e Albert Pieter Venema Havelterberg 19.30 Vrouwen: 1e Else Diever Nijeveen 25.54 2e Susanne Diever Nijeveen 26.01 3e Aty Duin Purmerend 26.50

2½ km. 1e Niels Rozeboom Wapse 10.00 2e Senne Hummel Diever 10.22 3e Maxim Hoeve Diever 10.23 Vrouwen: 1e Eva Oosterloo Diever 14.00 2e Marieke Grit Diever 17.10

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie