DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

25e Drents-Friese Woud Wandelvierdaagse

De Stichting Sport Promotie Diever  organiseert in 2019 haar 25e Drents-Friese  Woud  Wandelvierdaagse  

Elk jaar wordt in het laatste weekend van mei de Drents Fries Woud Wandelvierdaagse vanuit Diever georganiseerd. In 2019 is de vierdaagse  van donderdag 23 tot en met zondag  26 mei.  De wandelafstanden zijn 10, 20, 30 en 40 kilometer.

Het is voor de organisatie een jubileumjaar. Voor de vijfentwintigste keer wordt de wandelvierdaagse door de Stichting Sportpromotie Diever georganiseerd. Ter gelegenheid daarvan komen er extra randactiviteiten. Elke middag zullen de wandelaars met muziek worden ontvangen. Als speerpunt zal de organisatie extra aandacht aan ouderen schenken. Op dinsdagmiddag 21 mei zullen de ouderen worden ontvangen. 

Elke dag loopt men vanuit Diever een andere richting. Ook worden elk jaar nieuwe routes uitgezet. De routes brengen de wandelaars onder meer door twee Nationale Parken, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld, en de natuurgebieden Ooster- en Westerzand en het Holtingerveld.

De deelnemers, vorig jaar ongeveer 2000,  worden zoveel  mogelijk door het landelijke gebied geleid. De wandelaars komen uit het gehele land en al jaren vele Vlamingen. Een aantal van hen doet al mee vanaf de eerste Drents-Friese  Woud  Wandelvierdaagse.

Het motto van de organisatie is: rust, ruimte en natuur. Ook de gemoedelijkheid kenmerkt deze wandelvierdaagse. De wandelaars moeten niets, maar mogen wandelen naar hun keuze. Zo hoeft men niet elke dag te wandelen (keuze 1, 2, 3 of 4 dagen) en kan men naar behoefte per dag van afstand veranderen.

De start is op de “Groepsaccommodatie Het Kasteel Diever “.  De accommodatie is gelegen aan de rand van het bos en op loopafstand van het dorp. Men kan in de groepsaccommodatie overnachten. Ook is het mogelijk met caravan, tent  of camper op het terrein van de accommodatie te staan. Het tarief voor een overnachting is  € 21,50 p.p.p.n. (inclusief ontbijt , lunchpakket en toeristenbelasting).

(http:/www.hetkasteeldiever.nl, tel. 0521 853 451 ;  mob. 0650946986; adres: Kasteel 19 7981 AN Diever)

De starttijden van de wandelvierdaagse zijn:     

40 km    tussen  7.00 -  9.00 uur

30 km    tussen  7.30 -  9.30 uur

20 km    tussen  8.30 - 11.00 uur

10 km    tussen  9.30 - 12.00 uur

De wandelvierdaagse wordt georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Diever Zij organiseert naast de wandelvierdaagse een drietal marathons (de Drents-Friese Woldmarathon in mei, de MIdzomeravondmarathon in juli en de Boscross in december; naast de marathon ook de afstanden 30, 20 en 10 km) en de Brinklopen in de maanden juli en augustus in Diever. Het uitgangspunt is daarbij de sport in Diever en omgeving promoten, waarbij een ontspannen sfeer voorop staat.

Voor de wandelvierdaagse kan online (www.dieversportief.nl) worden ingeschreven.

Tevens kan dat op woensdag 22 mei van 12.00  tot 18.00 uur in de “Groepsaccommodatie Het Kasteel” of  ’s morgens voor de start.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie