DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

MIDZOMERAVONDMARATHON DIEVER ZATERDAG 21 JULI OM 17.00 UUR

Al vele jaren worden er drie marathons in Diever georganiseerd, de Drents Friese Wold Marathon in maart, de Midzomeravond Marathon Mits Juli en de Boscross Marathon op de tweede zaterdag in December, eerst was dit vanuit het Dingspilhuus nu bij Groepsaccomodatie Het Kasteel Kasteel 19 7981 AN Diever waarnaast ook altijd de start was. Vanaf vorig jaar een nieuwe plaats om de inschrijvingen te doen, er is voldoende kleed/douchegelegenheid, parkeerruimte en ruime recreatiezaal waar het gezellig nazitten is. Ook de Wandelvierdaagse is hiervandaan gestart en ook dat was een groot succes, iedereen was vol lof over de gastvrijheid daar. De organisatie is in handen van de Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland uit St.-Jabik.

De starts van de 42.2-30-20-10 km is naast deze accommodatie. De route die is uitgezet in het Drents Friese Wold is 10 km, de marathonners lopen eerst twee rondjes dorp en komen dan op de route. De route is opgemeten met de jones countermethode dus exact, daarom is de start om 17.00 uur op verschillende plaatsen maar wel op dezelfde weg. De route, langs de bosweg, studentenpad, achter Wildryck langs en langs het Hunebed wordt aangegeven met bordjes en voorfietsers van de FietsToerClubDiever rijden de eerste ronde voorop en is er een bezemfietser. Waardevolle voorwerpen kan men in bewaring geven bij de inschrijving.

 

Omdat het warm kan zijn in deze maand zijn er drie verversingsposten onderweg met sportdrank, vruchtendrank, thee, Coca-Cola, bananen en ontbijtkoek, ook is er een sponzenpost bij en na de finish is er ook warme bouillon en sinaasappels bij de verzorgingskar.  Om de 5 km staat de afstand aangegeven.  Prijzen zijn er niet te winnen maar wel krijgt de snelste loper en loopster van elke afstand een boeket bloemen aangeboden zodra hij of zij over de finish komt. Wie liever zijn/haar eigen drankjes wil, kan die inleveren en worden die bij een post neergezet.  

Hier staan marathonklokken en ook bij de doorkomst staat een klok. Al de tijden worden genoteerd en komen op de site www.dieversportief.nl Wie een kortere of langere afstand loopt dan dat zij/hij had opgegeven meld dat bij de finish. Staatsbosbeheer en de Gemeente Westervelde gaven toestemming voor deze loop. Voor aanmelden kan nog zie hiervoor op de site. na inschrijven kan op de dag zelf tot een kwartier voor de start.

Vrijwilligers worden weer gevraagd om hun medewerking te verlenen. De EHBO vereniging Diever en omstreken is onderweg en bij de finish aanwezig om als het nodig is Medische hulp te verlenen.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie