DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

5e BRINKLOOP IN DIEVER MAARTEN ZEEGERS VERBREEKT SEIZOENSRECORD OP DE 10 KM

Dinsdagmiddag was het nog 30 graden in Diever maar na een koel briesje was het om half acht 23 graden lekker om wat rondjes te gaan hardlopen in dit gezellige Drentse plaatsje waar heel veel lopen worden georganiseerd. 9 brinklopen drie marathons en 5 hoeve aan den weglopen in Oude Willem.

Dit keer 126 deelnemers aan de start, veel bekende gezichten maar ook heel veel nieuwe die verblijven op de campings of het er graag voor hadden om een eind te rijden om maar te kunnen hardlopen. Er worden niet veel lopen georganiseerd in de vakantieperiode maar in Diever is dat al vele jaren een traditie. De Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland uit Sint.-Jabik doen dat al vele tientallen jaren. Hun startplaats is het Dingspilhuus in het centrum met ruime parkeerplaats, café zalen om de inschrijving te doen en voldoende kleed en doucheruimte in het sportgebouw wat bij het Dingspilhuus in zit. Jammer dat er plannen zijn om dit gebouw op te heffen zoals de gemeente dat wil.   

Om 18.00 uur wordt de prachtige boog opgezet, de jury tent geplaatst, het touw om de middenbrink gespannen en geluidsinstallatie geplaatst. Ook Meindert Vellinga is dan gearriveerd met de sponzen, bakken, watervoorziening etc. om 19.00 uur wil men alles gereed hebben dan lopen al verscheidene lopers een rondje om te verkennen hoe de route van 1250 meter is. Er staan dan nog wel geen verkeersregelaars maar de ronde is gauw gevonden, iedere bocht is afgezet met lint om te voorkomen dat er wordt afgesneden en na afloop wordt geklaagd dat de route veel korter was dan 1250 meter. Ook deze avond weer genoeg vrijwilligers en kon secretaris Jan Blaauw van de St.Sport Promotie Diever het startschot lossen. Ook d 84 jarige Berend Schreuder was er bij hij doet de 2½ km, maar Bé Kok uit Kampen 76 jaar verkiest vanavond de 10 km. die hij binnen het uur aflegt.

Anneus  Vierhoven de Dieverse  postbode en ook één van die actieve vrijwilligers in Diever,  fietst de eerste ronde voorop en moest flink aantrappen omdat Maarten Zeegers uit Groningen het seizoenrecord van plaatsgenoot Erik Deen 37.10 wilde verbeteren. En dat lukte hem ruimschoots, 33.04 was zijn tijd en daar was hij blij mee. Kwam na afloop speaker Jan Kooistra te bedanken voor het aanmoedigen en dank aan de organisatie voor het organiseren van deze gezellige loopjes vanaf de Brink in Diever.

Anneke en Freek zorgde er voor dat de aantekeningen van de tijd jury op papier kwamen als uitslag en publiceerden die op de site www.dieversportief.nl  Al de deelnemers werden uitgenodigd om komende zaterdag deel te nemen aan de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem, start 11.00 uur vanaf de Camping Hoeve aan den weg. Inschrijven kan in de Eetboerderij De Hoeve voor de 3-6-8-10-16-21 km. kosten vier euro. Veel vonden dat en goed idee. Dus afwachten hoeveel er ook komen.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie