DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

JARIGE GUUS HOEKSTRA GAF STARTSCHOT 4e BRINKLOOP IN DIEVER.3 NIEUWE SEIZOENRECORDS

De hardlopers beginnen aan het warme weer te wennen, zo ook dinsdag bij de 4e Brinkloop in Diever.

Veel bekende gezichten hierbij op de avond dat de Drentse Fietsvierdaagse van start ging, 1600 fietsers waren deze dag gestart voor verschillende afstanden op prachtige routes. Veel vrijwilligers van de St.Sport Promotie Diever stonden hier ook posten als verkeersregelaars en zetten de routes uit met bordjes. Een prachtige fietsdag maar ook de hardlopers konden genieten van dit mooie drentse dorp wat ook wel het Mekka voor hardlopers wordt genoemd.

Afgelopen zaterdag de Midzomeravond marathon waar 150 deelnemers aan de start stonden met 33 graden en de komende zaterdagen 5 keer een Hoeve aan den Wegbosloop vanaf de camping in Oude Willem. Zaterdag wordt het minder warm dan vorige week maar er wordt wel een extra drinkpost ingezet op het parkoers van de 10 en 21 km. de start is 11.00 uur aanmelden kan tot aan de start in Eetboerderij De Hoeve . Verder iedere dinsdag in juli en augustus een brinkloop in Diever.
123 deelnemers stonden er aan de start, overal vandaan, veel verblijven op campings en vinden via www.hardlopendnederland.nl de plaatsen en datums waar men in het noorden kan hardlopen. De meesten kozen voor de 5 km dus 4 ronden op dit pittige parkoers met klinkers en bochtenwerk maar bij iedere doorkomst voldoende drinken en sponzen, lekker verfrissend om deze boven je hoofd uit te knijpen.

Er staan genoeg vrijwilligers om de bekertjes en sponzen aan te geven en dat is een goede service van de organisatie die deze brinklopen samen met de SV Friesland uit Sint Jabik organiseert.


Guus Hoekstra uit Donkerbroek, een vaste loper bij de brinklopen was deze dag jarig en werd door de lopers toegezongen, hij mocht ook het startschot lossen. Er was ook een extra reden voor deze hulde, hij gaat samen met zijn SV Frieslandcollega’s volgende week de Teaser Triatlon Alpe d”Huez 2014 doen. Hij en zijn maten Hielke Nienhuis, Theo Wolfs, Ritske Flootman en Casper v.d.Kamp hebben hiervoor flink getraind. Een pittige triatlon een uitdaging voor iedere triatleet.  Zeker deze aandacht waard.

Zoals altijd is het gezellig op de brink, de geluidsinstallatie van SV Friesland zorgt daar mede voor, Jan Kooistra doet verslag en met z’n allen is de nieuwe boog opgezet, jurytent geplaatst en de stukken waar men binnendoor kon lopen afgezet met touw en lint. Een voorfietser voorop de eerste ronde en de laatste krijgt de bezumfietser achter zich aan. Aardig wat publiek dat bij “KEERNPUNT” een ijsje kocht. In het Dingspilhuus was de inschrijving, voor  een paar euro mag je meedoen en kun je na de loop lekker douchen en even nazitten. De vrijwilligers worden hier ook op een drankje getrakteerd, ja wat is een organisatie zonder vrijwilligers die ook al overdag actief waren geweest bij de fietstocht.

Erik Deenen uit Groningen verbeterde het seizoenrecord 37.10 ook Bertha Bruggenkamp uit Smilde deed dit op de 10 km in 41.28 IYasmin Hillebrink uit Groningen deed dat op de 5 km in 17.43
De volledige uitslagen staan op www.dieversportief.nl en op www.svfriesland.nl  ook de fotoreportage  van Toli Schansema staan via de link http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/ op deze sites. Al de deelnemers zijn uitgenodigd voor de Hoeve aan den Wegloop komende zaterdag in Oude Willem www.hoeveaandenweg.nl

 

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie