DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

NATTE BRINKLOOP IN DIEVER ADRIAAN FRANSEN EN IMMY-AUCK KERSBERGEN SNELLE 5 KM

De Brinklopen in Diever zijn heel geschikt als tempotraining, klinkers en bochtenwerk met rechte stukken om tempo te maken. Dit hebben al veel lopers ontdekt  en trainer Jelle Luinstra uit Dronrijp komt twee keer per seizoen hier met zijn team heen in de plaats van op de atletiekbaan een training te geven.

Ook dit keer was hij er weer bij met een kleinere groep dan anders maar het is ook vakantie hier in het Noorden. Dat er nog geen zuide-  en wedstelingen zijn kon je nog merken aan de deelname, 90 deelnemers aan de start bijna allemaal uit noord en oost Nederland.  Volgende week verwacht de St.Sport Promotie Diever en de SV Friesland weer meer dan honderd lopers aan de start te krijgen dan is het vakantie en geen voetbal op tv. Of het dan beter weer is dan bij deze 2e brinkloop kunnen ze niet beloven.

Omdat er veel werd afgesneden over gras heeft de organisatie deze punten afgezet met lint en als men op de straat blijft lopen komt men op de 2½-5 en 10 km afstand. De kilometerpunten werden ook gemerkt. De verkeersregelaars zorgen er voor dat de lopers ongehinderd hun parkoers kunnen afleggen

Jelle Luinstra mocht het startschot lossen, veel zuurstof in de lucht en bij iedere doorkomst stonden de vrijwilligers klaar om de sponzen en bekertjes water aan te reiken. De voorfietser Henk gaat één ronde voorop en fungeert ook als bezemfietser in de laatste ronde. De jury noteert nummers en tijden voor de uitslag die dezelfde avond al op www.dieversportief.nl staat.

De start om half acht onder  de nieuwe boog van de St.Sport Promotie Diever en de SV Friesland. Deze is een grote aanwinst voor de organisatie en het opzetten en opruimen gaat steeds sneller en handiger. Marathonklokken geven de ronde tijden aan en speaker Jan Kooistra doet verslag van het verloop van de wedstrijd.  Ondanks het sombere weer toch nog een leuke hardloopavond op en rond de brink in Diever.

Prijzen zijn er niet te winnen in Diever, wel heeft men voor degene die een van de drie afstanden het snelst aflegt, tijdens deze 9 lopen in dit seizoen, voor de mannen en vrouwen, een VVVbon beschikbaar gesteld, wordt het parkoersrecord verbroken dan nog een extra bon daarbij. Tijdens de laatste loop worden deze bonnen uitgereikt.

Zaterdag is de SV Friesland in Bovensmilde waar de IJsvereniging Voorwaarts een halve marathon organiseert maar ook een 6 en 10 km plus jeugdloop. Zie www.hardlopendnederland.nl

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie