DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Zeer geslaagde Drents Friese Woldmarathon

 RUIM 500 HARDLOPERS GENOTEN VAN DE DRENTS FRIESE WOLD MARATHON IN DIEVER.


Voor de 15e keer organiseerden de St.Sport Promotie Diever en SV Friesland de Drents Friese Wold Marathon dwars door dit prachtige natuurgebied met veel bos vennetjes, heide, hunebed en prima te belopen bospaden met hier en daar waar het pad omhoog liep wat extra kracht kostte.
Vele jaren was de RABOBANK sponsor van dit evenement maar ook hier is men gestopt met de sponsoring wat betekende geen prijzen voor de snelste lopers wel een bos bloemen. De organisatoren wilden niet het inschrijfgeld verhogen om prijzengeld te geven aan de snelste marathonlopers, het grootste deel loopt voor het plezier en om te genieten van hun prestatie en mooie omgeving. Men wil deelname betaalbaar houden het wordt steeds al duurder omdat de organisatiekosten stijgen maar zo kan de organisatie zelfs zonder sponsoren deze loop organiseren. voor dertien euro kon men de marathon lopen, wie pas aan de start inschreef en dat deden er veel betaalden drie euro meer maar dat was dan hun eigen keuzen. Met dit inschrijfgeld hoort Diever bij de goedkoopste en mooiste marathons van Nederland.  

520 deelnemers verschenen er aan de starts, de eerste was om 12.00 uur voor de 28 km, een kwartier later gingen de 109 marathonlopers van start vijf voor één de 10 km en kwart over één de halve marathonners. Dit is zo gekozen om de lopers ruimte te geven op de paden om vrij te lopen en niet massaal van start te gaan om steeds op je medelopers te denken om deze niet op de hakken te trappen. Ook voor de verzorgingsposten onderweg is er dan genoeg ruimte om cocacola, thee, sportdrank,water,ontbijtkoek of een stuk banaan te pakken. De verzorging was zeker nodig nu het wat warmer was en de zon bleef schijnen, een genot om hier te lopen.  
Voor de meesten waren er genoeg posten anderen hadden er nog wel wat extra posten er bij gewild, de één nam de tijd om wat extra's te pakken en een ander draafde door omdat hij/zij een snelle tijd wilde lopen.

De deelnemers kwamen uit alle windstreken van Nederland maar ook uit België, Duitsland en Italië. Van de AV Edam was men met een bus vol lopers naar Diever gekomen om mee te genieten van deze marathon waar voor iedere loper wel een te lopen afstand was. Er waren er bij die hun eerste marathon liepen maar ook die veel meer hebben gelopen Sjoerd Slaaf uit Groningen ruim 780 en Ineke Scheffer uit Leens ruim 550, de winnares van deze marathon Gerry Visser Borne 175 marathons. Maar voor Joos de Bakker uit Amersfoort was dit een bijzondere hij liep zijn 100e en dat ging niet ongemerkt voorbij. Zijn fanclub was meegekomen en zelf liep hij met feestmuts op deze marathon die hij voltooide in 4.09.20 Ook waren er marathonlopers die op Terschelling waren maar door de slechte weersvoorspelling ging de Berenloop niet door. Veel hebben hem op eigen manier wel volbracht of een gedeelte hiervan. Men kreeg wel het loopshirt maar omdat veel dat niet wisten was er bij de Drents Friese Wold Marathon ook een uitreiking. Jan de Boer was hier de uitreiker en kon heel veel lopers blij maken met dit mooie loopshirt.

Bij de start/finish had men een boog, tenten, verzorgingswagen etc neergezet en was het hier gezellig er was drinken voor de starts en na de finish was er bouillon thee vruchtendrank en sinaasappel die je zittend op een krukje rustig kan opdrinken of eten. even napraten en dan naar het Dingspilhuus om te douchen. Heel veel blije gezichten onderweg en na de finish. Janke v.d.Schaaf maakte er een mooie fotoreportage van te zien op de sites www.svfriesland.nl bij foto's Janke v.d.Schaaf en op de site www.dieversportief.nl ook hierop staan de uitslagen. Deze zijn genoteerd handmatig door de jury bij de finish. Marathonklokken geven de gelopen tijden aan.

De Fietstoerclub uit Diever zorgde voor voorfietsers en bezemfietsers, de EHBO Diever en omstreken was zichtbaar aanwezig en de routes waren aangegeven met bordjes en pijlen, toch was het wel even opletten met routes door het bos waar je moet afslaan of rechtdoor moet lopen. Schotse Hooglanders vonden dat zij ook op het pad mochten lopen maar deze kon je wel voorbij ze doen je niets. wel waren er met dit mooie weer veel fietsers op de paden maar hadden begrip dat de lopers ook ruimte nodig hadden en dat lopers en fietsers mochten genieten van dit mooie weer.

Gerard Vos uit Appingedam was de snelste marathonloper 2.50.54 2e Eric Crombaghs Eindhoven 3.02.47 3e Dik Jagersma  Groningen 3.09.20 Vrouwen: 1e Gerry Visser Borne 3.34.59 2e Margo Visser Babberich 3.46.58 3e Wilma v.Galen Wolvega 3.47.35  

28 KM: 1e Bas Hollegien Emmeloord 1.47.30  2e Tjeerd Popkema Urk 1.47.39 3e René Poppe Zwolle 1.49.44  Vrouwen: 1e Mireille Baart Wageningen 1.58.01  2e Karin v.Gorp Den Haag 2.18.47 3e Aagje Engel Delft 2.20.38 

21.1 KM: 1e Bert v.d.Bos Barendrecht 1.22.33  2e Wietze de Vries Appingedam 1.28.09 3e Adriaan Huisman Oosterwolde 1.28.30  Vrouwen: 1e Liesbeth v.Leeuwen Voorschoten 1.34.50  2e Karin v.d.Giessen Elst 1.38.59 3e Hilly Jonk Volendam 1.39.55

10 KM: 1e Michel v.d.Klein-Driesen Rotterdam 34.29 2e Robert Huisjes Assen 36.35 3e Harmen Perk Rotterdam 36.58 Vrouwen: 1e Laura Batterink Westerbork 44.15 2e Henriette Pepels Beilen 45.04 3e Krista v.Os Zwolle 46.11

De volledige uitslagen zie www.svfriesland.nl of www.dieversportief.nl

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie