DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

5e Brinkloop 2012

HENK WILLEMS GAF STARTSCHOT 5e BRINKLOOP IN DIEVER

De weersomstandigheid waren dinsdag de 31e juli gunstiger dan vorige week toen het drukkend warm was. Nu scheen het zonnetje en was het ideaal hardloopweer. Zo dachten er de 150 aangemelde lopers er ook over en ze hadden er zin in

Henk Willems de actieve horecaondernemer van Diever en uitbater van Keerpunt op de hoek van de brink mocht het startschot lossen. Hij zorgt er voor dat de organisatie van de Brinklopen St.Sport Promotie Diever en SV Friesland stroom krijgen voor hun geluidsinstallatie. Ook kunnen lopers die nog even snel naar het toilet moeten bij hem terecht en dat wordt zeer op prijs gesteld. 9 dinsdagen lang zijn er brinklopen op de brink.

Henk ten Hoor één van de sponsoren van deze Henk ten HoorBrinklopen was ook bij de toeschouwers en ook Klaas Winters die jarenlang deel uitmaakte van het vrijwilligerskorps was er. Hij kan niet meer zolang staan maar bij de marathons is hij er wel bij in het Dingspilhuus waar hij de herinneringen uitdeelt en waardevolle voorwerpen in bewaring neemt. Zijn zoon Jan is de voorzitter van de Stichting Sport Promotie Diever.

Dit keer ook weer Noordelijke toppers aan de start, Merwin Dollison uit Winsum die een poging wilde doen om een record te lopen op de 5 km maar wat niet lukte, Franke Smidstra liep vorige week enkele seconden sneller. Jan Venhuizen uit Smilde finishte net achter hem. Jan Scheenstra uit Zuidveen won de 10 km voor Jan/Sijtse Jonker uit Terwispel. Verder kwamen de lopers weer uit alle delen van Nederland veel waren met vakantie in Drenthe.

Voorfietser Anneus Vierhoven moest flink aantrappen om deze snelle jongens voor te blijven

De 82 jarige Berend Schreuder uit Zweeloo liep nu 2½ km. Normaal meer maar het rondje van 1250 meter in Diever is pittig,klinkers en veel bochtenwerk en druk met zoveel lopers op het parkoers. Zaterdag doet hij weer de ruim 8 km in Oude Willem. De 74 jarige Bé Kok uit Kampen kreeg de poedelprijs, hij kwam als laatste binnen op de 10 km een prima prestatie ruim binnen het uur.  

Speaker Jan Kooistra deed verslag van de loop en probeerde iedereen even een keer te noemen, dat valt niet mee maar de meesten krijgen wel de felicitatie na het volbrengen van hun afstand. Het jurykorps Jan en Jannie Winters, Freek Benthem en Anneke Sikkema en Bart Smit en Jan Blaauw. Noteerden al de tijden en nummers van de deelnemers. Deze werden dezelfde avond nog op de site www.dieversportief.nl gezet door Freek en Anneke die verantwoordelijk zijn voor de totale uitslag.

Toli Schanssema was er om foto’s te maken die zijn te bekijken zie  http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/    De verzorgingspost bij doorkomst was weer goed bezet onder leiding van Meindert Vellinga. Honderden bekers water en veel sponzen werden aan de lopers uitgereikt. Prima service van dit team. Ook de verkeersregelaars waren weer present. Omdat er enkelen met vakantie waren stonden er nu ook vrijwilligers van de wandelvierdaagse op post. Na afloop kregen ze een traktatie in het Dingspilhuus bij Jan Vos. Zo gaat men in Diever met haar vrijwilligers om.

Dit was de laatste  Brinkloop in Juli, de volgende zijn op Dinsdag 7-14-21-28 Augustus.

Op 28 augustus, de laatste Brinkloop zullen drie PvdA-kopstukken meedoen, gedeputeerde Ard van der Tuuk, fractievoorzitter Eddy Veenstra en Statenlid Peter Zwiers.

Ze laten zich sponsoren voor de Voedselbank Westerveld en roepen deelnemers zich te melden om ook mee te doen voor dit goede doel. Het aantal klanten neemt toe en er komt minder voedsel binnen van de leveranciers. Met de opbrengst kunnen zij artikelen kopen. De coördinator van de Voedselbank Greet Oosterveld juicht de actie toe. Zie www.westerveld.pvda.nl

Zaterdag 4 augustus is er de 3e Hoeve aan den wegloop in Oude Willem. Start 11.00 uur bij Camping Hoeve aan den Weg aan de Bosweg in Oude Willem. Afstanden 3-6-8-10-16-21 km.

Prachtige parkoersen door de bossen van het Drents Friese Wold, ronde van 3 km pittig omdat het er erg nat kan zijn en je moet slalommen om droog binnen te komen. De 6 km doet deze ronde twee keer, de caniacrossers met hun honden lopen deze route ook. Start 11.10 uur. De 8-16 km loop eerst over het betonpad door het bos richting Hoogersmilde, na 4 km verzorging en via bospaden en langs heidevelden naar de finish. De 10/20 km gaat via de bosweg over het studentenpad door de bossen over prima fietspaden naar de verzorgingpost op 6 km. En dan dezelfde route van de 8/16 km naar de finish. Bij warm weer een extra post. Voorfietser waarschuwt de tegenkomende fietsers voor jullie komst.

Inschrijven tot aan de start in Eetboerderij De Hoeve. Douchen en verkleden in twee doucheruimtes op de camping. Bij warm weer drie verzorgingsposten onderweg en na de finish hete bouillon multievruchtendrank, thee en fruit. Finish en tussentijden worden genoteerd en komen op www.svfriesland.nl

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie