DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

2e Brinkloop 2012

Dinsdag 10 juli was een regenachtige en sombere dag wanneer de 2e Brinkloop van start ging. De organisatie Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland had alvast twee tenten geplaatst toen het vroeg in de avond nog droog was maar daarna kwam er meer regen tot aan de start. Tijdens de loop bleef het ruim een uur droog daarna werden de opruimers getrakteerd op een flinke onweersbui.

Voordat de lopers van start gingen werd er een ogenblik stilte in acht genomen voor de overleden Evert Akkerman uit Meppel. Hij is zaterdag op 66 jarige leeftijd overleden na een periode in coma te hebben gelegen. Evert was een vriendelijke sympathieke man, had veel vrienden onder de hardlopers en heeft heel aan veel Brinklopen meegedaan vanaf het eerste uur dat deze werden georganiseerd. Dat is dit jaar voor de 34e keer. Als Jan Kooistra er niet was om te speakeren nam hij deze taak op zich en liep dan eens niet mee. Vaak was zijn vrouw Marijke ook mee voor de gezelligheid. Hij is van het begin van het bestaan van SV Friesland lid en liep bijna al hun lopen mee. Een fanatiek loper en zo gezond als een vis. Het ziek zijn en overlijden van zijn vader heeft hem veel pijn gedaan en was toen een periode van slag en kwam wat minder bij de prestatielopen. Maar kwam terug en vond zijn ritme terug en liep altijd in een gezellig groepje mee zeker bij de lopen in Diever en Oude Willem.

Een tijdje terug kwam sportvriend Berend Schreuder uit Zweeloo, 82 jaar en nog altijd fanatiek hardlopend al is dat op de korte afstand, met de mededeling dat Evert ziek was en dat het zo ernstig was dat hij in het ziekenhuis is opgenomen. Berend had een kaart waarop hem beterschap en sterkte werd gewenst gemaakt en veel hardloopvrienden tekende deze. Helaas raakte Evert in coma en overleed zaterdag 7 juli in het Groninger ziekenhuis.

Berend deed voor het ogenblik stilte nog een korte toespraak, veel die hem kennen zullen tijdens de loop in gedachten bij Evert zijn geweest, die nog zo graag bij deze lopen zou zijn geweest. Evert wordt vrijdag om 13.00 uur na een korte plechtigheid gecremeerd in Meppel.

Bij de 2½ km loop heel veel jeugd uit Diever aanwezig 38 deelnemers dat zal volgende week weer zo zijn dan is het nog geen vakantie voor het Noorden daarna komt de jeugd die hier met vakantie is uit andere delen van Nederland of buitenland.

De meeste lopers 52 liepen 4 ronden of te wel de 5 km. Pittig parkoers, de klinkers waren nat dus ook opletten waar je loopt en veel bochtenwerk. De vele vrijwillige verkeersregelaars wijzen je de goede weg en regelen het zo dat auto ’s ook nog hun weg kunnen vervolgen.

Robert Huisjes uit Assen was de snelste loper en Saskia Berris Zwolle de snelste vrouw.

De 10 km had 42 liefhebbers maar niet iedereen kon die volbrengen en hadden de zwaarte wat onderschat. Paul Oude Vrielink uit Roden was de snelste Elleke Koornneef uit Pijnacker de snelste vrouw. Paul had meerdere lopers meegenomen van de Loopgroep uit Roden daar was de organisatie blij mee, waren er vorig jaar net 100 op deze dag, toen regende het ook, nu dus 30 meer. Martin Vos uit Hoogeveen was de laatste en mocht de poedelprijs van Josefien Kooistra in ontvangst nemen, zij had ook het startschot gelost voor deze tweede Brinkloop.

De uitslagen staan op www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl

de foto’s van Toli zie http://hardlopennmettoli.blogspot.com/  

en de hardloopagenda noord Nederland www.hardlopendnederland.nl de persoonlijke verslagen van Jan Kooistra zie www.dedykdravers.ikwilparty.nl 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie