DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

6e BRINKLOOP MET 145 DEELNEMERS REMON VAN LUNZEN EN MARISKA KRAMER VERBETEREN PARKOERS EN SEIZOENSRECORDS

Na een regenachtige dag wat de jaarmarkt in Wateren en de weekmarkt in Diever veel bezoekers kostte, zou het ’s avonds droog blijven.

Op deze dinsdagavond organiseerden de St.Sport Promotie Diever en SV Friesland hun 6e Brinkloop en hoopten weer op een grote deelname.

Vorige week waren dat er 135 nu verschenen er 145 lopers aan de start en is het totaal nu 885 en kan men volgende week de duizendste loper in de bloemetjes zetten. Dat is veel eerder dan andere jaren en daarom mag de organisatie dit jaar rekenen op een deelnemersrecord.

Er kwam nog een klein buitje maar voor de deelnemers was het ideaal weer om te gaan hardlopen. Veel deelnemers uit de omgeving en uit noord Nederland, natuurlijk waren er ook dit keer vakantiegangers naar Diever gekomen om mee te doen.

Deze dag stond ook de Goudepijlloop in Emmen op de loopkalenders, deze ging niet door maar was niet door de atletiekvereniging de Sperwers uit Emmen van de kalender gehaald.

Jammer voor degene die er wel naar toe gingen, zij werden verwezen naar de Brinkloop in Diever en konden net de start hiervan halen.

Veel lopers zijn in training voor de 47e AVDcross in Dwingeloo op zaterdag 29 oktober.

Deze cross maakt deel uit van de Noordelijke Cross Cup die dit jaar is opgezet. Deze cross is de start van het crossseizoen met de wedstrijd in Heerenveen de Kerstcross op 18 december en de Zac Freudenburgcross in Groningen op 22 Januari 2012. Verder is er het Runningcentercrosscircuit met crossen in Leeuwarden, Steenwijk, Bakkeveen en Appelscha.

Dit belooft een mooi crossseizoen te worden waar alle Noordelijke toppers voor worden uitgenodigd. Bij deze Brinkloop waren ook al Noordelijke toppers aanwezig. Trainer Jelle Luinstra uit Dronrijp was met zijn trainingsgroep naar Diever gekomen om in de plaats van de training op de atletiekbaan Nylân de lopers te testen bij deze brinkloop. De organisatie is blij met deze groep en gaf Jelle de eer het startschot te lossen.

Er werd weer snel gelopen door de toppers, maar het is niet zo gemakkelijk op dit parkoers om in te halen, zeker niet bij doorkomst waar lopers stoppen na de 2½ en 5 km. maar Remon van Lunzen en Mariska Kramer zijn dit gewend en hielden tempo en verbeterden hun parkoers en seizoenrecords. Maar ook lopers uit het Groningerland waren gekomen om sneller te lopen dan voorheen. De uitslagen stonden dezelfde avond nog op de site.

De jury noteert handmatig de nummers en tijden en deze komen op de site www.dieversportief.nl. De webmaster Jouke Valk uit St.-Anna was deze avond met Bonnie en de jeugd  naar Diever gekomen als toeschouwer.

Ook maakte hij foto’s die samen met die van Toli uit Hoogezand op de site worden gezet. Voor de filmpjes en foto’s is heel veel belangstelling. Anneke en Freek zetten iedere week de uitslag op de site, Jan Kooistra maakt het verslag.

Wat opviel deze avond was dat er nogal wat lopers die zaterdag in Blokzijl deelnamen aan de Kolkloop nu ook in Diever waren. SV Friesland had daar weer de nodige propaganda gemaakt voor hun lopen. SV Frieslandlopers waren hier heel succesvol, Remco Bijlsma uit Cornjum won bij de senioren op de 8 km, Ynte Lemstra uit Lemmer werd 4e en bij de vrouwen senioren won de 17 jarige Charissa Zijlstra Lekkum  Kor Broers Lemmer werd 8e bij de M35 en zijn vrouw Bianca won zilver bij de V35. Gosse v.d.Zee Blankenham won de 3e prijs bij de M45.  Sieds Wiersma Drachten 2e M45, Chris Draijer Oudega 1e M55 en Piet de Vos Emmeloord 7e M55  Johan Jorritsma Sneek 11e bij de M35.

Ook bij de recreanten liepen SV Friesklandlopers mee, Karin Danhof Irnsum,  Willemien Runia Lemmer,

Komende zaterdag de 13e Augustus is de SV Friesland actief in Oude Willem tussen Diever en Wateren. Hier organiseren ze de Hoeve aan den Wegboslopen over 3-6-8-10-16-21 km door de bossen van het Drents Friese Wold. Start 11.00 uur vanaf de Camping/eetboerderij  Hoe aan den Weg. Hier worden een paar honderd lopers verwacht.

’s Avonds om 19.10 uur kunnen de stratenlopers in De Blesse terecht, hier organiseert de Loopgroep de  Swelverlopers samen met SV Friesland  de stratenloop over 10 km. de 5.5 km start om 18.40 uur samen met de vrouwenloop, de jeugd begint om 17.45 uur. De start is in het centrum van De Blesse  verkleden en douchen in de school/gymnastiekgebouw. Inschrijven kan in de tent.

Zie voor meer informatie www.svfriesland.nl

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie