DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

WEER GROTE DEELNAME 3e HENK TEN HOOR BRINKLOOP DIEVER

Het was deze derde dinsdag in juli lekker weer om te gaan hardlopen. Hadden de weersdeskundigen veel regen voorspeld, net als bij de tweede brinkloop, die kwam niet, het bleef droog. En ook de temperatuur was ideaal.

Toch hadden de organisatoren de Stichting Sportpromotie Diever en de SV Friesland maar een grote jurytent geplaatst, De jury bestaande uit drie teams die ieder een afstand voor hun rekening nemen. Die van de 5 km hadden er 88 op hun lijst staan, de 2½ km 25 lopers en 31 op de 10 km. Na iedere 1250 meter komen ze langs over de brink waar de verzorgingsploeg klaar staat met bekertjes water en sponzen.

Al de nummers en tijden van deze 144 deelnemers worden genoteerd en de uitslag staat nog dezelfde avond op de site www.dieversportief.nl op deze site ook het verslag en een link naar de site van Toli Schansema uit Hoogezand die mooie foto’s maakt van de lopers in actie. Zijn weblog http://hardlopenmettoli.blogspot.com/ wordt ook veel bekeken door de loopliefhebbers. Verder komen de uitslagen op www.svfriesland.nl en www.heroisme.nl   

Een 20 tal verkeersregelaars, hiervoor opgeleid door de politie, zorgen er voor dat de deelnemers veilig de goede route lopen. De EHBO hoeft bijna nooit in actie te komen maar deze avond wel, de vinger van een meisje begon hevig te bloeden, de oorzaak ze had haar gesneden en door het hardlopen was haar bloed sneller gaan stromen met dit gevolg. Na verbonden te zijn kreeg ze het advies toch maar even bij de huisarts langs te gaan.

Hielke de Graaf, hij werd woensdags 86 jaar, is een bekende en vertrouwde verschijning in Diever. Heeft goede banden met de gemeente en knapt samen met veel vrijwilligers taken op die de gemeente anders zou moeten doen. Zo is het parkje met de eendenvijver opgeknapt en voorzien van een nieuw hekwerk, de banken in het dorp krijgen jaarlijks een verfbeurt  en ook het onderduikershol en gedenkplaatsen worden onderhouden. Ook wordt het terrein van de kermis ’s Maandags grondig gereinigd en al het afval in de container gedumpt. Ook de 85 jarige Hielke doet nog actief mee al merkt hij ook dat de jaren gaan tellen.. De vergoeding hiervoor van de gemeente gaat naar een goed doel, de voetbalvereniging Diever-Wapse en de Historische vereniging. Veel vrijwilligers van de Stichting Sportpromotie Diever, de meesten zijn 60+,  helpen hier ook aan mee. Van de organisatie van de HenktenhoorBrinklopen mocht hij als waardering voor zijn inzet het startschot lossen en dat was voor Hielke een grote eer.

Deelnemers uit alle delen van Nederland stonden aan de start, een Duitser maakte er nog een internationaal gebeuren van. De jongste deelnemer was drie jaar, de oudste 83 jaar.

Steeds meer vrouwen hebben het hardlopen ontdekt en ook nu stonden er veel aan de start.

Ook nu waren er lopers die voor een langere afstand hadden ingeschreven maar na enkele ronden al voelden dat het niet zo lekker ging en verstandig waren om eerder te stoppen.

Maar ook waren er die 10 km te kort vonden en besloten de andere dag ook weer deel te nemen aan de Wallenloop in Steenwijk.

Ook Piet Kerstholt uit Groningen, hij was met de scooter gestrand op weg naar de Brinkloop en kwam te laat aan in Diever. Geen nood hij gaat ook naar Steenwijk en zal ook propagandafolders uitdelen met een uitnodiging voor de Brinklopen in Diever en de Hoeve aan den Weglopen op 13 en 20 augustus in Oude Willem een  loop door het Drents Friese Wold.. Stratenloop de Blesse 13 augustus en 2e van der veen& kromhout Run 3 september in Appelscha en het loopprogramma van SV Friesland 3e kwartaal 2011.   

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie