DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

VERREGENDE HENK TEN HOOR BRINKLOOP MET 106 DEELNEMERS


Foto's: Toli Schansema

Er komt een buiengebied met heel veel regen en harde wind deze avond over ons land was de weersvoorspelling. Jammer als je dan een sportief evenement organiseert.

De tweede Brinkloop ging deze avond van start met 106 deelnemers, de meeste schreven in voor de 5 km ook in verband met de komende regenbuien. Toch was het een prima temperatuur om te gaan hardlopen..

De organisatoren de Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland hadden voorzorgmaatregelen getroffen. De geluidsboxen werden afgedekt met plastiekzakken en twee tenten opgezet voor de jury en de speaker en EHBO. Het bleek geen overbodige maatregelen. Nog voor achten begon het te regenen en het zou niet weer droog worden.

Henk ten Hoor de hoofdsponsor was ook aanwezig, zijn broer Jan uit Ijselstein was op bezoek, hij kreeg de eer om het startschot te lossen.

 

Toch hebben de lopers zich weer vermaakt, speaker Jan Kooistra verwelkomde hen bij iedere doorkomst en finish op de brink. Toli Schansema uit Hoogezand maakte een fotorepotage die samen met het verslag en uitslag zijn te zien op de sites van www.dieversportief.nl en op de site van Toli,hardlopenmettoli.nl,  Hero Polet Heroisme.nl en www.svfriesland.nl. Deze sites worden door honderden hardloopliefhebbers bezocht immers hier vinden ze wat ze in de dagbladen niet vinden, die verslaggeving is miniem.

 

Prijzen zijn er te winnen in de vorm van een parkoersrecord of een seizoenrecord, bij de 9e Brinkloop worden deze prijzen uitgereikt. Deze avond werden er ook seizoenrecords verbroken, de stand wordt gepubliceerd op de site www.dieversportief.nl

De verkeersregelaars dat zijn er een 20 tal hadden bescherming van hun verkeersregelaarsvest, ondanks de regen moesten ze op hun plaats blijven staan totdat de laatste deelneemster voorbij was, dit meisje kreeg net over de finish een loopstandaard aangeboden, en de verkeersregelaars een borrel in het Dingspilhuus. Die was er ook voor de verzorgers die bij iedere doorkomst drinken en sponzen aan de lopers gaven.

Ondanks de regen toch een geslaagde Brinkloop, de organisatie maakt zich nu op voor de organisatie van de Midzomeravondmarathon komende zaterdag, hiervoor zijn al meer dan honderd vooraanmeldingen.

Jan Kooistra

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie