DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging?

Sportvereniging Friesland uit de Friese gemeente Het Bildt is op 1 april 1980 opgericht. Dat willen we vieren op zaterdag 8 mei met de Langste straat van Nederland-loop. Dit is de 14,5 kilometer lange karakteristieke Oude Bildtdijk die door het Bildtse landschap loopt. Om het 30 jarige bestaan van de vereniging luister bij te zetten wordt de langste afstand 30 km.

Van Oudebildtzijl naar Sint-Jabik

De start is in Oudebildtzijl aan het begin van de Oudebildtdijk. De deelnemers moeten zich melden in Sint-Jabik en worden met bussen naar Oudebildtzijl gebracht waar gestart wordt om 11.00 uur met de 30 km. De halve marathon start om 11.10 en de 10 Engelse Mijlen om 11.20, de 10 km gaat om 11.30 uur van start. De 4 km start om 11.00 uur in Sint-Jabik. Alle deelnemers finishen in de Geert Veenhuizenstraat, vlak bij het sportcomplex de Fijfskaar.

De route van de 30 km gaat eerst naar Nieuwebildtzijl en via de Koedyk naar het beginpunt van de Oudebildtdijk. Dan gaat het 14,5 km over de gehele Oudebildtdijk. Vanaf het einde van de langste straat van Nederland gaat de route over de Griene Dyk naar de finish in Sint-Jabik. De kortere afstanden lopen ook voor het grootste deel over deze Oudebildtdijk.

 
 
De Slikwerker
Voor de 30 km zijn er prijzen in alle categorie├źn en voor de andere afstanden zijn er 3 prijzen voor de overall winnaars bij de mannen en vrouwen. De winnaars krijgen een replica van de Slikwerker. De Slikwerker is een eerbetoon aan de mannen die met zwaar lichamelijke arbeid de Oudebildtdijk hebben aangelegd en is het symbool geworden van de historie van Het Bildt.
 
Onderweg is er om de 5 km verzorging met thee, sportdrank, water en fruit. Bij de finish is er ook bouillon wat men bij alle lopen van SV Friesland gewoon is. De finish wordt feestelijk ingericht en er zal muziek zijn.

Aanmelden voor deze loop gaat via internet via www.inschrijven.nl en kan tot een half uur voor de start in kantine van De Fijfskaar op het prachtige sportcomplex van Sint-Jabik. Hier is voldoende kleed- en douchegelegenheid.

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

┬ę 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie