DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Ploeteren in Diever

In Diever organiseren de St.Sport Promotie Diever en Sportvereniging Friesland jaarlijks drie marathons, De Drents Friese Wold Marathon volgend jaar op 27 maart. Een hele marathon dwars door de bossen bestaande uit één grote ronde waar  5 a 600 deelnemers zich aanmelden voor 10-20-30-of 42.195 meter.

Dan op de 3e zaterdag in juli de midzomeravondmarathon op een parkoers van 10 km met aanloopstuk in het dorp, ook hier komen veel lopers op af.
En op de eerste zaterdag in december de crossmarathon, bijzonder zwaar door de vele heuveltjes in het parkoers en als het vriest of regent is het een zeer zware opgave.
Dit keer was de marathon op 5 december de dag van sinterklaas, niet zo geschikte dag maar de hardloopkalender is overvol en dan heeft men geen keus.
Heel veel regen is er gevallen de afgelopen weken en op het parkoers waar nu op gelopen werd waren vorige week 300 fietscrossers bezig om hun tocht te rijden door dit prachtige bosgebied. Ook op deze zaterdag regende het, al was het tijdens de loop wel droog, en stonden er ook nog eens flinke plassen op de route die je niet kon ontwijken. Bikkelen dus.
170 deelnemers melden zich in het Dingspilhuus waar de inschrijving plaatsvond en ook kleed- en douchegelegenheid was.
33 mannen en vrouwen melden zich voor de hele marathon, er waren zelfs lopers uit Engeland en Duitsland om deze uitdaging in Diever aan te gaan.
De organisatoren hadden voor alles gezorgd, warm drinken onderweg op drie posten, en na de finish bouillon snert fruit en drinken in de verwarmde tent. Allemaal een poncho aan om niet te verkleumen en warme douchen. Verkeersregelaars en fietsers voorop het goed aangegeven parkoers. Bij de doorkomst marathonklokken een speaker, tijdwaarneming en ’s avonds al de uitslag op de site www.dieversportief.nl
Met dit aantal deelnemers was met niet ontevreden, toch moeten er minstens 250 lopers aan de start komen. Maar er waren meer lopen in het noorden in Nijeveen en Leek en zondag in Sneek. Volgende week is de Adventurerun op Ameland en daar gaan veel lopers heen die deze zaterdag als rustdag hadden ingepland en veel gingen deze dag Sinterklaas vieren.
De limiet is 5 uur maar omdat het dit keer bijzonder zwaar was besloot de organisatie die met een kwartier te verlengen.  Ineke Scheffer uit Leens volbracht hier haar 314e marathon, ik ben niet voor zo’n cross gebouwd was haar reactie na afloop, dit keer is ze niet gevallen dat gebeurde bij al haar vaak in de vorige crossen in Diever.  De E.H.B.O. had weinig te doen en dat is altijd een goed teken en bewijs dat er goed getrainde lopers meededen aan deze zware crossmarathon.
 
Bloemen waren er voor Menno van Bruggen uit Lunteren, hij liep geweldig snel en was de anderen ver voor, dat brak hem op in de laatste ronde waar hij een kwartier langer over deed en finishte in 3.13.43 voor Marc Steenhorst-Ensing Assen 3.26.20 en Eelco Hoogeveen Blija  3.28.02 Na Eelco kwam de eerste vrouw over de meet Marleen Verdonkschot Klazienaveen 3.29.26 en was nog 6 minuten van het parkoersrecord dat op een veel beter parkoers is gelopen. Karin v.Eck Deverter was tweede 4.14.28 en Ineke Scheepbouwer Capelle a/d IJsel werd derde in 4.29.07  11 van de 33 lopers stopten  eerder.
 
Henk Korteschiel Steenwijk won de 31.7 km in 2.29.20 voor Ben Plantinga Glimmen 2.33.48 en Jasper Keizer St.Annaparochie 2.36.04  Monique Jonker Ruinen was de snelste vrouw.
 
Thomas v.d.Wal Klazienaveen won de halve marathon in 1.32.00 voor Erwin Koens Rotterdam 1.34.13 en Edo Elzinga Bovensmilde 1.39.58  Marijke Krutzen Wilhelminaoord won bij de vrouwen 1.44.56 voor Ina Oortwijn Annerveenschekanaal 1.54.46 en Yvonne v.d.Knaap Groningen 1.55.23
 
Frank Everts Hollandscheveld won de 10.5 km in 42.31 voor Robert Huisjes Assen 42.44 en Gerald Kleiker Vries 45.06  Snelste vrouw Henriette Pepels Beilen 52.39  Renate Bosman Meppel 52.42 Joke Gorter Oosterwolde 57.38

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie