DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Feestelijke afsluiting Brinklopen 2009

Dinsdag 25 augustus was de 8e en laatste Brinkloop in Diever. Dit keer stonden er 166 deelnemers aan de start. Dat bracht het jaartotaal 2009 op 1.244 lopers op 8 avonden. Dat is een nieuw record. Men is de 1200 al eens eerder gepasseerd maar toen waren er 9 dinsdagen in de maanden juli en augustus.
 
Tapas, paella en sangria
Omdat de Ronde van Spanje, de Vuelta, dit jaar in Assen van start ging, waren er overal in Drenthe activiteiten in het kader van dit wielrennersfeest. De scoutinggroepen De Schultegroep uit Diever en de Van Swietengroep uit Vledder hadden een uitwisselingsprogramma met de scouts uit het Zuid-Spaanse San Fernando.
De uitwisseling stond in het teken van natuur, cultuur en sport. Daarom waren deze jongeren  ook bij de Brinkloop in Diever. Ze hadden voor de deelnemers, publiek en voor hun zelf Tapas, paella en sangria bereid en daar kon iedereen van proeven.
 
Mister Brinklopen
Het startschot werd gegeven door Berend Schreuder die de volgende dag 80 werd. Berend is de oudste deelnemer en heeft in het lange bestaan van de Brinklopen bijna geen editie gemist. Helaas begon het kort na de start te regenen. Gelukkig stond de jury in de tent en hadden de scouts ook rekening gehouden met regen, al was dat volgens de weerkundigen niet voorspeld. Het was dan ook een plaatselijke bui. Ondanks het weer werd het een gezellige en geslaagde avond en werden er toch nog seizoensrecords verbeterd.
 
Seizoenrecords
Op de 2½ km liep Minke v.d.Meer Gorredijk een record in 8.49. Frank Blikslager Groningen hield zijn record 7.14. Op de 5 km liep Marije Hulzebos Zuidwolde 18.18 en zorgde Merwin Dollison Winsum er voor dat niet Jan Venhuizen maar hij de beker in ontvangst mocht nemen met een tijd van 15.49. Op de 10 km hield Remon v.Lunzen Leeuwarden zijn record met 32.09 en kon Yvonne Kassenberg Burgum haar tijd ook niet scherper zetten 37.25
 
Al met al een geslaagd Brinklopen jaar, een paar keer regen mocht de pret niet drukken.
Alle vrijwilligers van de Stichting Sport Promotie Diever en SV Friesland werden bedankt. De verkeersregelaars, verzorging, tijdjury, inschrijvers,voorfietsers, speaker,  Josefien en Jouke Valk voor de site www.dieversportief.nl ook de fotografen Christiaan en Jouke Valk en http://hardlopenmettoli.blogspot.com/ werden ook bedankt voor het maken van mooie plaatjes..
 
Na de loop werden de prijzen uitgereikt door Jan Kooistra, hoofdsponsor Henk ten Hoor was op dat moment nog niet aanwezig. De volgende loop in Diever is op zaterdag 5 december de Boscrossmarathon.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie