DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Brinkloop 18 augustus 2009

RIEKELE KOBES EN LISAN DE VRIES SNELSTEN OP 10 KM - BERENGEZELLIGE BRINKLOOP IN DIEVER MET 174 DEELNEMERS

 
Dinsdag 18 augustus was het weer heel gezellig op de brink in Diever.
 
Iedere dinsdag in juli en augustus organiseren de Stichting Sportpromotie Diever en Sportvereniging Friesland de Henk Ten Hoorn Brinklopen over 2½-5-10 km.
 
Dit jaar is de belangstelling voor deze lopen groter dan ooit; bij deze 7e loop kon men de 1000-ste deelnemer inschrijven. Dit was Wilco Wolters uit Ane; hij kreeg bij de start een boeket bloemen aangeboden van de organisatie. In totaal zit men nu op 1078 deelnemers en er komt nog één Brinkloop op 25 augustus.
 
Het is een pittig parkoers met klinkers en veel bochtenwerk; toch vind men het schitterend om hier te lopen. De ronde is 1250 meter en bij elke doorkomst is er verzorging in de vorm van water en natte sponzen; een noodzaak, zeker in de zomer met hogere temperaturen.
 
Ook worden de lopers aangemoedigd door speaker Jan Kooistra die het publiek op de hoogte houdt van de stand van de wedstrijd en wie er allemaal passeren.
 
De jury heeft de handen vol aan het noteren van de doorkomst- en eindtijden van de lopers. De uitslag staat dezelfde avond al op de site met foto’s van http://hardlopenmettoli.blogspot.com/ en Christiaan Valk uit Sint Annaparochie
 
Op deze dinsdagavond stonden er 174 deelnemers aan de start; de jongste net 5 en de oudste, Berend Schreuder, volgende week 80 jaar.
Veel jeugdige lopers uit de omgeving van Diever en oudere lopers uit alle delen van het land.
 
George de Roo uit Diever had deze avond al zijn personeel van het internetbedrijf Rovecom uit Hoogeveen uitgenodigd om met hem mee te lopen. Hij had ook de boerenkapel De Boeloewaaioes uitgenodigd om op zijn kosten deze avond het berengezellig te maken op de Brink, en dat is hen zeker gelukt. George de Roo kreeg ook de eer om het startschot te lossen.
 
Verder waren er deze avond ook bijzondere deelnemers;, het brandweerkorps van Diever liep mee in tenue om aandacht te vragen voor het tekort aan mensen bij de vrijwillige brandweer. Ze hebben op korte termijn 5 mensen nodig. De mannen hadden het erg warm in het pak, maar volbrachten de ronde en er waren er bij die meerdere rondjes liepen. Bikkels zijn het, die brandweerlui uit Diever en omstreken.
 
Dit keer geen fietser voorop, maar de brandweerauto met zwaailichten en sirene.
 
Omdat hun vaste EHBO’er Bert Snel met vakantie was, had de organisatie de EHBO-vereniging Diever eo. gevraagd assistentie te verlenen.
 
Riekele Kobes  uit Nijbeets van de AV Impala Drachten won de 10 km in 33.39 dat was iets langzamer dan Remon v.Lunzen uit Leeuwarden die 32.09 liep op 21-07-2009 en het parkoersrecord op zijn naam heeft staan..
Lisan de Vries Leeuwarden van de AV Lionitas won bij de vrouwen in 40.39 dan was ook langzamer dan Yvonne Kassenberg uit Burgum die 37.25 liep op 11-08-2009 en het parkoersrecord op haar naam heeft staan.
 
Al de deelnemers waren binnen een uur gefinisht 

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie