DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Feestelijke afsluiting Brinklopen 2008

BRINKLOPEN IN DIEVER FEESTELIJK AFGESLOTEN
MET DE BOULEWAAJOOS EN PRIJSUITREIKING

Na 8 dinsdag-avonden de Henk ten Hoor Brinklopen in Diever was het dinsdag 26 augustus de laatste editie van deze stratenloop. De Brinklopen worden in de maanden juli en augustus georganiseerd door de St.Sport Promotie Diever in samenwerking met SV Friesland uit Sint Jacobiparochie.

Het was weer een geslaagde editie met 139 deelnemers aan de start. Het totaal aantal deelnemers aan de Brinklopen 2008 kwam hierdoor op 1.133.


Het parkoers bestaat uit de start en finish op de Brink en een ronde van 1250 meter door de dorpsstraten. Klinkers en veel bochten zorgen voor een pittig parkoers waarbij op iedere hoek een verkeersregelaar staat om auto’s tegen te houden zodat de lopers vrije doorgang hebben om te lopen. Ruim 20 verkeersregelaars, verzorgers, tijdjury en speaker zorgden ervoor dat heel veel lopers met plezier hun rondjes konden afleggen.

Vaak met veel publiek die op de hoogte werd gehouden van de stand van de wedstrijd door speaker Jan Kooistra van SV Friesland, die bijna wekelijks is betrokken bij hardloopevenementen.
80% van de vrijwilligers genieten van hun pensioen en vinden het fijn om mee te helpen. Na afloop is het altijd heel gezellig nazitten in het Dingspilhuus. In dit Dingspilhuus is de inschrijving, kan men douchen en verkleden en na afloop dus even gezellig nazitten.

Op 22 juli had men een record van 200 deelnemers aan de start. Dat is geweldig op zo’n toch lastig parkoers, maar de reactie van de lopers is dat het ieder keer weer reuze gezellig en gemoedelijk is en dat dan ook nog maar voor een paar euro.

Het lage inschrijfgeld is mogelijk dankzij de sponsoren en hoofdsponsor Henk ten Hoor kledingwinkels die de bekers voor het seizoen- en parkoersrecord beschikbaar stelt. Henk ten Hoor komt uit Diever waar hij ook is begonnen, eerst met een klein kruidenierszaakje en inmiddels een bedrijf van 76 winkels. Hij merkte overigens op dat ze voor de 100 gaan….

Vaak is Henk ten Hoor zelf ook bij de lopen aanwezig.

Op deze laatste avond werd de oudste deelnemer, die deze dag zijn 79e verjaardag vierde, in de bloemetjes gezet, en kreeg Egbert Geertsma uit Groningen een fles wijn aangeboden door Jan Vos van Het Dingspilhuus, omdat hij de 1000-ste deelnemer was van dit jaar.

Frans Scheuneman uit Hoogezand volbracht deze avond zijn 123e brinkloop; een trouwe deelnemer dus in Diever. Zijn maat Toli Schansema, geblesseerd, nam deze avond de foto’s voor de site www.dieversportief.nl. Een site van de Stichting Sport Promotie Diever met uitslagen, foto’s, verslagen en agenda.

George de Roo uit Diever, ook een trouwe Brinkloper en verder op loopgebied zeer actief, had ervoor gezorgd dat de boerenkapel De Boulewaajoos uit Zuid-Drenthe/kop van Overijssel voor de muzikale omlijsting zorgde.

George heeft samen met Robert Meinema het ict-bedrijf ROVECOM in Hoogeveen. Hier werken 50 personeelsleden en veel van hen liepen deze avond mee in de laatste brinkloop. Hier was de winnaar van de FD Gazelle Award, George de Roo, trots op. Door het hardlopen doe je meer inspiratie op, het zorgt voor ontspanning en het is goed voor je lichaam en je conditie. Je komt George dan ook vaak hardlopend tegen in het Drents Friese Wold of in het Dwingelerveld. Hij mocht ook het startschot lossen en hij werd namens de organisatie hartelijk bedankt voor zijn inzet.

Berthold Berger uit Zwolle liep dit seizoen het snelst op de 10 km 32.49 (12 augustus) maar kon het parkoersrecord van Jan Venhuizen uit Smilde niet verbreken. Dat record staat op 32.14, gelopen op 17 juli 2007.

Lisan de Vries Leeuwarden liep het seizoenrecord op 22 juli in 40.22 en zij kon ook de tijd van Stefanie Bouma uit Groningen niet benaderen (37.49 gelopen op 14 augustus 2007).

Merwin Dollison Winsum had het seizoenrecord op de 5 km - 15.36  (12 augustus).  Jan Venhuizen uit Smilde hield zijn parkoersrecord dat staat op 15.30, gelopen op 16 augustus 2005.

Yvonne Kassenberg Burgum heeft het seizoenrecord op de 5 km bij de vrouwen, 18.58, gelopen op 1 juli. Op deze laatste avond liep ze exact dezelfde tijd. Andrea Deelstra uit Dwingeloo was op deze avond aanwezig met een groepje van haar pupillen waaraan ze op woensdagavond training geeft. Zij  is de houder van het parkoersrecord van 17.28, gelopen op 30 augustus 2005.

Joost Schalk uit Smilde mocht de seizoensbeker op de 2½ km in ontvangst nemen. Zijn tijd, 7.44, gelopen op 8 juli.  Elmar Ruiter uit Hardegarijp heeft het parkoersrecord, 7.36, gelopen op 17 juli 2007.

Jessica Oosterloo uit Oosterwolde was de sterkste op deze afstand: 8.25 gelopen op 29 juli. Dat was tevens het parkoersrecord.

Na afloop bedankte Jan Kooistra als speaker en vertegenwoordiger van de lopers, de St.Sport Promotie Diever voor het organiseren van deze Brinklopen, Henk ten Hoor en de andere sponsoren voor hun financiële bijdrage, alle vrijwilligers, de EHBO’er Bert Snel, webmaster Jouke Valk en de bewoners van De Brink voor hun bijdrage; zij moesten 9 dinsdag-avonden zijn enthousiaste verslagen aanhoren.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie