DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Brinklopen groot succes!

 

DUIZENDSTE DEELNEMER VERWACHT BIJ BRINKLOOP IN DIEVER

 
Dinsdag 18 augustus verwacht de organisatie, de Stichting Sport Promotie Diever en SV Friesland, haar duizendste deelnemer te mogen begroeten bij de Brinkloop.
 
Het gaat boven verwachting met de deelname aan de Henk ten Hoor Brinklopen in Diever.
Er komen steeds meer lopen in het Noorden van het land en zo ook in Drenthe, zodat de spoeling dunner wordt voor de organisatoren.
 
Dat is bij de Brinklopen, welke iedere dinsdagavond in de maanden juli en augustus worden gehouden op De Brink in Diever, niet het geval.
 
Dinsdag 11 augustus jl. verschenen er weer 169 deelnemers aan de start en dat terwijl in Emmen de Gouden Pijlrun was en woensdag 12 augustus de Wallenloop in Steenwijk en de dorpsloop in Kerkeveld.
 
Bij de eerste zes Brinklopen kon men al ruim 900 deelnemers inschrijven; dinsdag 18 augustus hoopt men de 1000-ste deelnemer te mogen begroeten. En deze 1000-ste deelnemer komt er zeker! De brandweer van Diever loopt deze avond met het hele korps mee om aandacht te vragen voor het tekort aan spuitgasten voor deze club.
 

 

Verder doet al het personeel van Revecom uit Hoogeveen mee; Revecom is het bedrijf van Sjors de Roo uit Diever die al vele jaren zijn personeel uitdaagt om een keer mee te lopen.
Hij betaald de kosten van deelname, trakteert zijn personeel op een consumptie en nodigt de boerenkapel, de Boellawaaioes, uit om tijdens dit loopfeest het nog gezelliger te maken op de Brink.
 
AV Lionitas uit Leeuwarden was er de vorige keer met de gehele topselectie onder leiding van trainer Jelle Luinstra. Hij wil volgend jaar ook andere verenigingen uitnodigen om naar Diever te gaan en mee te doen aan deze gezellige loop in het centrum van het dorp.
 
Sido Martens, de redacteur van Runnersworld, was er deze avond ook om een verslag te maken voor zijn blad met daarbij de nodige foto’s. Hij was ook verbaasd dat er zoveel deelnemers waren op zo’n klinkerparkoers van 1250 meter lengte.
Maar tijdens de loop ondervond hij waarom men kwam; de gezellige ongedwongen sfeer, deelname tegen lage kosten en prima verzorging na iedere ronde. Klokken bij doorkomst, speaker Jan Kooistra en op iedere hoek een verkeersregelaar.
 
Een uur na het evenement zijn de uitslagen al te vinden op deze website; veel foto’s zijn terug te vinden op http://hardlopenmettoli.blogspot.com/
 
Half acht is dinsdag de start voor 2½-5-10 km. inschrijven in het Dingspilhuus hier is ook kleed- en douchegelegenheid in de sporthal, na afloop is het heerlijk nagenieten in de kantineruimte van Jan Vos.

 

 
 
 
.

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie