DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Brinklopen 2009

HENKTENHOOR BRINKLOPEN IN HET MEKKA VOOR HARDLOPERS DIEVER  

De Brinklopen in Diever trekken nog elk jaar meer deelnemers. De Stichting Sportpromotie Diever organiseert al meer dan 20 jaar op iedere dinsdag in juli en augustus deze stratenloop in Diever. Maar ook staan er jaarlijks drie marathons op hun loopagenda, de Drents Friese Wold Marathon in maart, de Midzomeravond Marathon in juli en de Boscrossmarathon in december. Verder zijn er nog vier Hoeve aan den Weg Boslopen in Oude Willem. Vol lof zijn de lopers over de mooie routes door het Drents Friese Wold. Goed verzorgt en een laag inschrijfgeld.
 
De route van de Brinkloop is uitgezet in de straten van Diever Zuid en de start en finish zijn op de brink. Bij iedere doorkomst na 1.250 meter is er verzorging en worden de lopers hartelijk aangemoedigd door de speaker en het aanwezige publiek op de brink.
 
Onderweg staat op iedere hoek een verkeersregelaar die er voor zorgt dat de lopers de goede route nemen en auto’s moeten wachten tot er een gaatje is zodat zij kunnen passeren.
Ze beschikken over een vast team vrijwilligers waarvan de meesten de 60 jarige leeftijd al ruim zijn gepasseerd. Ze vinden het prachtig om actief te mogen zijn en na afloop gaan ze met z’n allen naar het Dingspilhuus waar gezellig wordt nagezeten.
 
In dit Dingspilhuus is de inschrijving en kan men in het sportcentrum, welke ook in het Dingspilhuus is gevestigd, verkleden en na afloop warm douchen. Jan Vos heeft dan de koffie klaar en na afloop is er ook een prima sfeertje. Een pracht accommodatie die wel een opknapbeurt moet hebben maar onmisbaar is in het centrum van het dorp.
 
De deelnemers komen uit Drenthe, Friesland en Groningen, maar ook veel vakantiegangers profiteren van zo’n loopje en doen graag mee. Zelfs deelnemers uit het buitenland staan vaak aan de start, Duitsers, Engelsen, Nieuw Zeeland, ja zelfs uit Zuid Afrika. De Brinklopen staan op de internationale kalender omdat de SV Friesland aangesloten is bij de Atletiekunie.
 
Voor een paar euro doet men mee. Elke dinsdagavond worden meer dan 140 deelnemers aan de start verwacht. Het record staat op 200 deelnemers maar dat is ook wel het maximum wat men kan aan kan. De tijden worden allemaal handmatig genoteerd en de ronden geteld, geen geringe opgave bij zo’n deelname.

 

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie