DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Brinklopen

Na 3 jaar onderbreking mochten de St.Sport Promotie Diever en SV Friesland weer de Brinklopen op dinsdag 12 juli  in Diever organiseren.

Het mocht een week eerder al maar de officiële toestemming van de gemeente Westerveld kwam op de middag er voor pas binnen en was die tij te kort om de loop nog door te laten gaan. Het parkoers is hetzelfde gebleven als voorgaande jaren, plm. 1200 meter ronde die de 2½ 2x de 5 4x en de 10 km 8 x moesten afleggen. Die route was met krijtpijlen aangegeven. Een pittig rondje over klinkerstraten dus als hij wat korter is dan de officiële afstanden is geen probleem.

De verzorging is verbeterd, nu niet meer op de Brink maar een 100 meter verder op met op twee kanten van de straat tafels vol bekers water en sponzen, dus ben je links pak je de linkerkant rechts de andere kant. De bekertjes en sponzen werden aangegeven en de lege bekers kon je even verderop in een mand deponeren ook de sponzen kon je daar in kwijt en dat deden de lopers ook keurig. Op alle kruispunten had men verkeerregelaars staan die de auto’s om lieten rijden of als er genoeg ruimte was tussen de lopers door hun weg vervolgen. Op de Brink stond ook de EHBOpost.

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie