DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

Verslag Boscross 2006

MARATHONBOSCROSS IN DIEVER TROK VEEL DEELNEMERS
BELG WINT DE MARATHON  IN HET NAJAARSZONNETJE.

ImageDiever wordt wel het Mekka van de hardloopsport genoemd en ook nu bij de boscrossmarathon kwamen er 277 deelnemers aan de start. 
De Sport Promotie Diever organiseert samen met de Sportvereniging Friesland jaarlijks heel wat hardloopactiviteiten in Diever en omgeving. Zo worden er drie marathons georganiseerd; de Drents Friese Wold marathon in maart (bestaande uit een grote ronde door het Drents Friese Wold van Diever tot Appelscha), in juli organiseren ze een Midzomeravondmarathon (op een ronde parkoers van ruim 10 km) en deze Boscrossmarathon in december op een pittig crossparkoers; Een uitdaging voor heel veel marathonlopers uit binnen- en buitenland.

Een van de deelnemers uit Belgie wil meedoen aan de Wereldkampioenschappen snelwandelen en doet zo nu en dan een leuke marathon om zijn conditie te testen. Deze man, Frank Blyaert uit Hoogstraten, liep een verstandige wedstrijd. Tot de laatste ronde liep hij nummer twee, maar hij pakte de overwinning in de laatste ronde en ging zijn landgenoot Roel Truyers uit Hechtel voorbij. Wim Tijsen uit Utrecht werd derde voor Ivan de Muynski uit Ursel. Prima prestatie leverde Karst Anema uit Stiens; deze 60-jarige finishte als vijfde en bleef 75 lopers voor en daarbij waren de meeste lopers veel jonger dan hem.

Dat er geen tijden onder de drie uur zouden komen wist men van te voren, een crossmarathon gaat niet over mooi verharde paden, nee er zat een stuk mountainbike route bij en veel heuveltjes waar het oppassen was. Door de 50 mm regen van de laatste dagen was het behoorlijk drassig geworden; eerst was er nog overwogen een andere route te kiezen maar de meesten willen dat niet, ze komen juist speciaal naar Diever om de uitdaging met zichzelf aan te gaan.

De organisatie had drie verzorgingsposten onderweg met warme thee, sportdrank, water, koek en fruit. Bij die verzorgers stonden ook twee E.H.B.O.ers die ondanks het pittige parkoers weinig hoefden te doen. Wel was in de laatste ronde te zien dat het veel kracht had gekost; er kwamen veel lopers over de meet die blij waren dat ze deze uitdaging weer hadden volbracht.

Er waren ook dit keer weer uitersten Zo waren er veel die hun eerste marathon liepen, maar zo was er Ineke Scheffer uit Leens die haar 170e liep en de man die drie ronden met haar meeliep, en in de laatste ronde haar moest laten gaan, Thijm Konter uit Raalte liep zijn 180e marathon. Men miste ook wat vaste lopers die kozen voor een marathonloop in een zoutmijn in Duitsland. Ook een uitdaging, maar lopen in de bossen van het Drents Friese Wold vonden deze lopers in Diever gezonder en verstandiger.

 

De volledige uitslagen kunt u vinden in het menu onder "uitslagen".

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie