DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

  • Test4
  • test2
  • Test1
  • Test3

Nieuwsberichten

RUIM HONDERD HARDLOPERS BIJ ENA LAATSTE BRINKLOOP 2019
Onder prima weersomstandigheden ging dinsdagavond de 7e Brinkloop van start. De organisatoren St.Sp.Prom.Diever & SV Friesland hadden alles op tijd in gereedheid gebracht, zoals de boog opzetten, geluidinstallatie, verzorgingspost etc. de weersomstandigheden om te gaan hardlopen waren gunstig en het was nog vakantie in het Noorden.
De route die men loopt, 1250 meter over klinkers en veel bochtenwerk, is niet records te verbreken. Parkoers of seizoen records zijn mogelijk al staan die wel heel scherp en natuurlijk is het net hoe waren de weersomstandigheden toen die records werden neergezet.
Het zijn dan ook noordelijke toppers die de records op hun naam hebben staan; 10 km Olfert Molenhuis Assen 32.54 Andrea Deelstra Dwingeloo 36.05 5 km: Freek Hoolsema Assen 16.05 Jessica Oosterloo Appelscha 17.41 en 2½ KM: Stephan Schriemer Assen 7.29 Suzan v.Weperen Oosterwolde 8.17
Omdat deze snelle tijden niet zomaar worden verbroken heeft de organisatie seizoensrecords ingesteld dus wie bij deze 8 lopen dit jaar het snelst was krijgt een VVVbon als prijs aangeboden. Tot nu komen daarvoor in aanmerking 10 KM: Jaap Bouman Haren 35.06 Lise Houwer Groningen 41.46 5KM: Rob Munsters Breda 16.25 Eline Kelly Eesveen 19.15 en 2½ KM: Janco Rijpstra Oentsjerk 7.30 en Elsa Rijpstra Oentsjerk 8.28 dir records kunnen volgende week nog verbetert worden bijj de laatste Brinkloop 2019

RUIM HONDERD DEELNEMERS BRINKLOOP DIEVER, SEIZOENRECORD ROB MUNSTERS BREDA.
De weersomstandigheden waren dinsdagavond de 6e augustus niet slecht voor de 108 lopers die zich hadden aangemeld voor de Brinkloop in Diever.
Het was dan ook weer gezellig druk op de brink, ook vakantiegangers onder de deelnemers zelfs uit Engeland en Noorwegen. Penningmeester Bart Smit mocht het startsein geven maar eerst een ogenblik aandacht en stilte. Deze lopen worden mogelijk gemaakt dankzij een groot aantal vrijwilligers waarvan er sommigen er al van het begin dus meer dan 40 jaar geleden, zolang worden er al Brinklopen in Diever georganiseerd, iedere dinsdagavond in juli en augustus bij zijn.
Vorige week is één van hen, de 84 jarige Cornelis Offerein overleden en deze dinsdag begraven, Jan Kooistra vroeg van de deelnemers hier een ogenblik bij stil te staan en hem herdenken. Hij stond altijd bij de Brinklopen op post als verkeerregelaar jammer genoeg moest hij om gezondheidsredenen een paar jaar geleden stoppen maar kwam nog geregeld langs voor een praatje. Heel veel jaren was deze vriendelijke man vrijwilliger en daar is de organisatie St.Sport Promotie Diever & SV Friesland hem veel dank aan verschuldigd en een reden om hier voor de start even bij stil te staan.
Ook nu kozen de meeste deelnemers voor de 5 km, 4 ronden van 1250 meter op dit klinkerparkoers en vele bochten vind men wel genoeg. Bij iedere doorkomst worden sponzen en bekers water aangeboden en de route is goed aangegeven bij doorkomst worden er vele namen opgenoemd en aangemoedigd door het publiek. Het is echt een familieloop jong en oud mag en kan meedoen. De startnummers en tijden worden genoteerd en door Bea en Inge op de site www.uitslagen.nl en op www.dieversportief.nl gezet samen met het verslag en fotoreportagelink van Toli.

HENRY VISSCHER ROUVEEN WINT PITTIGE MIDZOMERAVONDMARATHON DIEVER. CAROLA VAN ASSEM HOOGVLIET SNELSTE VROUW VEEL DEELNEMERS AAN DE START.
Voor de organisatoren van de Midzomeravond Marathon in Diever, de St.sport Promotie Diever& SV Friesland was het even spannend.
Er was onweer en zware regen en hagelbuien verwacht en code geel afgegeven voor de zaterdag. Op buienradar was te zien dat die rond 13.00-14.00 uur Diever zouden passeren en de start van de marathon was om 5.00 uur dus geen probleem zou je zeggen.
Uit voorzorg hun eigen hardlopende weerman gevraagd om advies dat kon hij zaterdagmorgen om 10.00 uur geven en dat kwam er, geen onweer tijdens de marathon van 5 uren dus gewoon laten starten die deelnemers.
Toch bleef het spannend hoeveel lopers zich niet hadden laten afschrikken door het weer, een kleine 250 werden er aangemeld waarvan er een tiental niet op kwamen dagen en enkelen uitvielen. Wie eerder stopte dan de opgegeven afstand werd gewoon vermeld in de uitslag met hun afstand. De marathons lopers hadden dan wel 2 km extra gelopen in de ronde door de wijk.
Toch kreeg een deel van de lopers en de mensen bij de finish nog een flinke bui hagel en regen op hun lijf en rommelde het wat maar geen onweer om de loop te doen staken. De EHBO was bezorgd om de nat geregende lopers, die krijgen last van onderkoeling dus laat iedereen maar stoppen hier bij de doorkomst. Dat vond wedstrijdleider Jan Kooistra met z’n team niet nodig, de hardloopkleding en het blijven hardlopen zorgen er voor dat je niet lang nat blijft zeker niet nu het zonnetje er bij komt en het was niet koud. 
Dat bleek ook bij de steekproef die men hield bij de gefinishte lopers, ze hadden die bui graag nog een uur eerder gehad, toen was het drukkend warm, tijdens de bui friste het lekker op en het dikke bladeren dak van bomen hield de val van de hagelstenen wel tegen. Ze prezen de organisatie met het besluit de loop niet stil te legen 
Door de prima verzorging onderweg, water, vruchtendrank, cocacola, fruit en ontbijtkoek en bouillon etc na de finish was dit best te doen. Er was een vrouw die direct na de start moeilijk had met ademhalen en dreigde in elkaar te zakken, medelopers hebben haar ondersteund en de EHBO gewaarschuwd deze heeft de ambulance opgeroepen en in het ziekenhuis kwam ze weer op adem en ging het verder goed met haar. Verder waren er een paar gevallen met schaafplekken en toch iemand de last had van een koud lijf na de regen.

GROTERE DEELNAME BIJ 3e BRINKLOOP IN DIEVER. FOLKERT  VISSER BURGUM SNELSTE OP DE 5 KM.

Viel de deelname in de eerste twee brinklopen tegen, 1e 67, 2e 75 deelnemers, nu bij de 3e waren het er 126 waarvan 83 de 5 km liepen.

Het parkoers bestaat uit ronden van 1250 meter met als start op de Brink en men loopt verder een ronde die aangegeven is met kalkpijlen en afsnijpunten afgezet met lint, Henk fiets de eerste ronde voorop. Het is een klinkerparkoers met veel bochten en dus geen snelle route en is men verbaasd dat er toch nog altijd aardig wat lopers op af komen om de uitdaging aan te gaan, de meesten vinden 4 x rond nog leuk een klein aantal kiest dan ook voor de 8 ronden, 10 km dus.

De rondetijden en finishtijd wordt door de jury handmatig genoteerd en dat gaat meestal goed alleen gisteravond niet toen men met groepjes over de finish kwam en de jury er mee aan was. Men had het systeem al wat aangepast om iedereen rechts tussen de paaltjes en linten te laten finishen maar iedereen doet dat niet en ontstaat er verwarring. Vanaf volgende week gaat men alleen de eindtijden noteren en hoopt men dat iedereen zo gaat finishen zoals wordt aangegeven.  Ze gaan dan nummer-tijd noteren en niet meer de ronden bijhouden dat kan de deelnemer zelf wel doen.

Jan kooistra heeft een oproep op zijn facebookpagina gezet om degene waar ze geen tijd van hebben die aan hem door te geven zodat de uitslagenlijst volledig kan worden gemaakt. Hij schrijft iedere dag een verslag over het hardloopgebeuren en hun beider gezondheid.    

Frans Scheuneman uit Hoogezand liep zijn 188e brinkloop mee en wil de 200 gaan halen maar dat lukt dit jaar niet maar 2020 wel. En als Frans er is dan is zijn maat Toli Schanssema en hun vrouwen Gea en Hennie er ook. Toli liep vele jaren samen met Frans maar een blessure zorgde er voor dat dit niet meer lukt en heeft hij zich gespecialiseerd op het maken van hardloopactiefoto’s   vele duizenden heeft hij gemaakt ook nu weer een mooie reportage.

https://myalbum.com/album/ecuhFPj7stcZ?fbclid=IwAR1hqBRqQjeAK52YbN6CozILUrgzXFyzky1DUU6zKOCz20EcUZZhfIYqAGs

Het was dinsdag prachtig hardloopweer en de deelnemers kwamen niet alleen uit het noorden maar ook van de campings. Het is echt een familieloop prijzen zijn er niet te winnen per loop maar wel als je de beste was dit seizoen en of je het parcoursrecord verbreekt krijg je een extra premie.

Pagina 1 van 4

Partners

SVF

 Logo HGEGSVN Groen

Contact

Algemene vragen:
sportpromdiever@planet.nl

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie