DIEVERSPORTIEF.NL

Wandel- en hardloopevenementen in het Drents Friese Woud

sporten

  • Test4
  • test2
  • Test1
  • Test3

Nieuwsberichten

Dinsdag 25-07-2023 organiseerde de St.Sport Promotie Diever de 4e Sanidrôme Brinkloop en mocht 102 hardlopers in schrijven. Het was dan ook heerlijk hardloopweer maar de vakanties zijn begonnen en donderdag begint de Drentse Fietsvierdaagse in Diever met ruim 600 deelnemers aan de start.

Toch kwamen er nog genoeg lopers, ook die vakantie vierden op de campings en natuurlijk de vaste kern die altijd deze loopjes uit kiezen en ook zullen volgende week zaterdag de 5e augustus veel van deze lopers deelnemen aan de Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem over 6-10-16-22 km start 10.00 uur vanaf de camping.  Komende zaterdag zou de eerste zijn maar ivm de Fietsvierdaagse en Lauwersmeerloop van Lauwersoog naar Ulrum heeft men gekozen voor alle zaterdagen in augustus dus 5-12-19 en 26 augustus. www.svfriesland.nl/inschrijving

Er werd deze dinsdagavond weer hard gelopen op dit klinkerparkoers, Wilko Bakker uit Joure liep deze afstand in 33.56 en is tot nu toe de snelste op deze afstand. Weer heel veel vrijwilligers waren bereid om te helpen waarvan velen straks ook vier dagen de posten van de fietsvierdaagse moeten bezetten.

Er was dit keer extra verzorging, de waterposten met bekertjes water en sponzen maar na de finish werden de lopers getrakteerd op ontbijtkoek, banaan en sinaasappels overgebleven van de marathon van zaterdag. De Jury had de registratie goed in de hand zodat ze al de nummers en tijden konden noteren.   Cor Klok dit jaar sponsor van de Brinklopen omdat zijn zaak 30 jaar bestaat liep zelf ook mee tijd op de 5 km 23.20   volledige uitslagen www.dieversportief.nl

Ook de 76 jarige Piet Kerstholt leverde weer een prima prestatie, hij komt op de fiets uit Groningen loop de 5 km in een half uur en fietst weer naar huis daar komt hij net voor woensdag binnen.

Volgende week dindag is de 5e editie van de Klok Sanidrôme  Brinkloop.

Onder prima weersomstandigheden werd dinsdag 18 juli de 3e Brinkloop georganiseerd door de St.Sport Promm Diever. Leek het er even op dat ze de honderd niet zouden halen kwamen de lopers zicht in groepjes melden zo ook de snelle lopers van Groningen Atletiek, prachtig natuurlijk.

Al meer dan 40 jaar worden de nummers en tijden genoteerd door vrijwilligers bij de finish, ze proberen ook de rondes bij te houden, maar deze avond liepen 75 de 5 km en op zo’n korte ronde is het bijna onmogelijk om dit handmatig bij te houden dus missen er wat tijden en hoopt Jan Kooistra die de uitslag uittypt dat waar 0.00.00 hun tijd doorgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en worden die tijden opgenomen voordat de volgende Brinkloop op 25 juli wordt gehouden.

Ergens zou je met chip moeten lopen maar dat kost zoveel extra en moet je genoeg deelname hebben anders is dat nog duurder en men wil de deelname kosten laag houden zodat de prijs gen belemmering mag zijn om mee te doen. Bij de finish moet iedereen aan de binnenkant van de pionnen finishen maar veel doen dat niet. Ze gaan nadenken hoe te doen volgende week, geen ronden meer tellen en aan de lopers overlaten dat ze de ronden zelf bijhouden. Er zijn geen prijzen te winnen maar men wil toch wel een juiste uitslag.

Er wordt niet geschoten of getoeter bij de start maar afgeteld van 10 tot 0 waarna de marathonklokken worden ingedrukt. Henk fietst de eerste ronde voorop en op alle afslagen staan verkeerregelaars dus fout lopen kan niet. Bij iedere ronde staat er een water/sponspost waar water wordt aangeboden wat zeer op prijs wordt gesteld. Na de finish was er op de Brink verzorging in de vorm van water-vruchtendrank-banaan-sinaasappel. Dit deed men nooit maar ook dit wordt op prijs gesteld. Op één stuk is de afslag afgezet met lint om te voorkomen dat men binnendoor gaat en ze niet hun afstand lopen. Bij de finish EHBO en AED maar bij het hardlopen gebeurt niet zo veel dat die in actie moeten komen.

Het was gezellig druk op de Brink, de speaker deed verslag bij de doorkomst. Het verslag en uitslagen staan op de site www.dieversportief.nl

Zaterdag 22 juli 2023 wordt de Zomeravondmarathon Diever georganiseerd. Er is keuze uit 10-20-30-42.2 km start 17.00 uur op het Kasteel aanmelden kan tot aan de start men hoopt ook hier ruim honderd lopers aan de start te krijgen.

De marathonlopers doen eerst 2 rondjes door de wijk en gaan daarna het 10 km parkoers op via de bosweg, Studenten Drents Friese Wold langs het Wildrick langs het Hunebed Groningerweg naar de finish of door voor de volgende ronde. Onderweg 2 verzorgingsposten en één bij de doorkomst daar worden de lopers water-vruchtendrank-cocacola-fruit aangeboden en sponzenbak waar de lopers een frisse spons kunnen pakken. Hun tijden en nummers komen op in de uitslag www.dieversportief.nl

Waren er zaterdag 3 snelle mannen die de marathon binnen de drie uur liepen, dinsdag waren het twee Belgen die de snelsten waren op de 10 km. Bert Schodt uit Harebeke (B) won de 10 km in 35.03 en Audrey Goesart uit dezelfde plaats won de 5 km in 19.18 De 5 en 10 km zijn niet precies die afstand omdat die juiste afstand niet kan worden gemaakt op dit parkoers hij is 200 meter minder maar omdat het een klinkerparkoers en met veel bochten kun je wel die afstand in prestatie rekenen.

Het was een ideaal hardloopavond maar het aantal lopers viel tegen nog geen 60 terwijl in 2019 het dubbele aantal aan de start stond. Maar zoals overal in het land heeft men meer dan 50% minder lopers veroorzaakt door de coronacrisis die bij veel lopers de motivatie heeft weggenomen.

Toch hoopt men dat dit weer terug komt veel organisaties moeten om het evenement betaalbaar te houden meer deelnemers hebben, de St.Sport Promotie Diever en SV Friesland hopen toch weer op minimaal 100 deelnemers aan de start. Komende zaterdag 30 juli is er weer een Hoeve aan den Wegloop die trok 14 dagen geleden 125 lopers die vol lof waren over het nieuwe parkoers.

Ook nu trok de 5 km de meeste lopers en was er weinig jeugd maar de organisatie klaagt niet maar vind het jammer dat er niet meer lopers zijn. Ze hadden alles weer prima voor elkaar, drinkpost en sponspost halverwege de 1225 meter ronde en na de finish warme bouillon, vruchtendrank en water. De jury noteerde de nummers en tijden deze staan op de sites www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl

Wim Ritsema uit Dieren, voorheen uit Diever en geboren in Steenwijk liep nog één keer deze Brinkloop voor zijn 58e verjaardag. Hij had wat foto’s op facebook. Hij liep 39.45 op de 10 km.

UITSLAGEN: 2½ km: 1e Wouter v. Erp Havelte 10.34 2e Christiaan Braam Assen 10.46 3e Tobias Broekman Ilpendam 11.26 4e Merijn v.Goor Diever 13.38 5e Olivia Broekman Ilpendam 14.38

5 km: 1e Folkert Visser Burgum 17.12 2e Mark de Leeuw Ruinerwold 18.25  3e Richard Doorn Nieuweroord 19.40 4e Henk Hokse Staphorst 20.14 5e Kelly Bouman Nunspeet 20.16 Vrouwen: 1e Audrey Goesart Harelbeke (B) 19.18  2e Tsjetty Visser Burgum 23.06  3e Else Diever Nijeveen 26.16 4e Suzanne Diever Nijeveen 26.43 5e Judith Ritsema Elst 29.58

10 km: 1e Bert Schodt Harelbeke (B) 35.03 2e Niels Dolstra Meppel 35.30  3e Elias v.d. Plicht Leiderdorp 37.26 4e Wim Ritsema Dieren 39.45 5e Manuel Westerveen Hoogeveen 41.40 Vrouwen: 1e Hetty Wierenga Wezep 44.03   

 

BRINKLOOP DIEVER TROK ONDANKS HET SLECHTE WEER TOCH NOG 90 DEELNEMERS.

Als organisatie, de St.Sport Promotie Diever & de SV Friesland, kun je alles zo goed geregeld te hebben, maar aan de weersomstandigheden kun je echt niets doen.

Volgens buienradar zou er tijdens de Brinkloop weinig of geen regen allen maar dat kwam even anders uit. Tijden het opzetten van het start finish gebied en de tenten onweerde het boven Diever geen weerlicht maar gerommel boven de wolken. Men besloot even te wachten met het opzetten van de boog maar toen de bui over ging werd die toch opgezet.

Om half acht was de start, als er 50 komen mogen wij blij zijn waren de opmerkingen, immers overal was er onweer en regen en dan ga je niet naar een loop want die gaat dan toch niet door. Toch mocht men 90 deelnemers inschrijven uit alle delen van het land zelf buitenlandse deelname.

WARME BRINKLOOP IN DIEVER TROK TOCH NOG RUIM 80 DEELNEMERS.

Moest men vorige keer de Brinkloop afgelasten omdat het rond de 31 graden was en dat is de reden om de loop niet door te laten gaan ze hebben de grens gelegd op 30 graden en meer.

Dinsdag spande het er om maar de loop kon doorgaan, rond de 28 graden en er zou wat neerslag komen maar dat stelde niets voor. Toch vonden de lopers dat wel even lekker. Bij iedere doorkomst is er de water en sponspost.

De 5 km trok de meeste lopers maar ruim 20 kozen voor de 8 rondjes de kalender is erg vol, maandag was er een loop in Dedemsvaart daar liepen ook lopers die je anders wel in Diever ziet maar er komen nog genoeg Brinklopen en Dedemsvaart is maar één keer per jaar.

Wandel4daagse 2019

Afstand Do Vr Za Zo Totaal
40 163 168 209 179 719
30 380 413 435 398 1626
20 650 637 702 672 2661
10 161 161 204 250 776
Totaal 1354 1379 1550 1499 5782

 

4 dagen 1002
3 dagen 114
2 dagen 190
1 dag 772
Totaal 2078

270 DEELNEMERS ZWARE PITTIGE DIEVERZAND BOSCROSS/TRAILRUN IN DIEVER  BOB VAN DER WEG  ROHEL EN MILOU LENDFERS WONNEN DE MARATHON  ARIE DE JONG EN NIENKE VLAK DE HALVE.

Stichting Sport Promotie Diever en Sportvereniging Friesland organiseerden  zaterdag 8 december de 19e editie van de Dieverzand Bosscross/trail in Diever. Ook nu was het weer afwachten hoeveel hardlopers zich zouden aanmelden. 88 stonden er op de vooraanmeldingslijst  De hardloopkalender is erg vol zo kon men deze zaterdag ook een trimloop doen in Assen of zondag een trail in Sneek .

De weersvoorspelling was regen en harde wind en s ’nachts ook veel regen dat maakte het al pittige parkoers nog zwaarder en was het zeker geen cross/trail voor mietjes. Het is wel een mooi parkoers prachtig schitterend zwaar die boomwortels  moet je om denken en prima organisatie waren de opmerkingen van veel lopers nadat ze waren gefinisht.

Met het wéér viel het mee, zo nu en dan wel een flinke rukwind die meteen de grote tent waar de vrijwilligers nog mee bezig waren en nog niet hadden vastgezet omblies, om die reden werd de boog niet geplaatst maar zette Christiaan Valk van  https://valkeventproductiongroup.com/    een stellage neer op de finish die wel tegen een stootje kon, de jurytent werd net als de doorkomsttent goed vastgezet en zo konden de vrijwilligers droog en uit de wind 5 uur lang hun taak uitvoeren. Een bewoner van Het Kasteel was stom verbaasd dat er om half 11 zoveel materiaal stond terwijl zij er om half 10 was er niets stond en dacht dat de loop was afgelast. Dank zij de inzet van de vrijwilligers was alles in een half uurtje opgebouwd en ingericht.  De voorfietsers van de FietsToerClubDiever eo. Stonden klaar op de lopers de eerste ronde te begeleiden op het natte heuvelachtige parkoers, de bordjes en pijlen gaven de route aan, fout lopen hoefde niet al blijft het opletten waar je loopt.

Even leek het er op dat de start een kwartier moest worden uitgesteld maar door vlot optreden van de inschrijvers kon er toch om 11.00 uur worden gestart. Christiaan Valk mocht het startsein geven, hij assisteert zijn opa Jan Kooistra met heel veel dingen die hij niet meer kan doen ivm zijn ziekte die kanker heet. Gelukkig kan hij nog wel omroepen en de lopers binnenhalen en hoopt dat nog een tijd te mogen doen.  Prachtig gezicht die grote groep lopers, 270 mannen en vrouwen uit alle delen van het land waarvan er veel al meerdere malen in Diever marathons liepen en het zonde zouden vinden als door de plannen van Staatsbosbeheer het niet meer mogelijk is om zulke mooie prestatielopen in het Drents Friese Wold wat wel het Grootste Sportpark van Nederland wordt genoemd te organiseren.

Mijn wil het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden daarom geen chiptiming en geen medaille. Wie die wel wil kon die na afloop kopen. Wie voor inschreef was drie euro goedkoper uit dan wie aan de start inschreef. Veel melden zich pas op de dag zelf en wachten het wéér af is het te slecht dan komen ze niet maar de organisatie heeft wel de kosten gemaakt dus daarom drie euro extra.

De meeste lopers kozen voor de halve marathon, dus twee ronden, ook waren er die het te zwaar vonden en eerder stopten dan opgegeven afstand maar na iedere ronde werden de nummers en tijden handmatig geklokt en deze tijden stonden direct nadat de laatste was gefinisht al op de site www.dieversportief.nl  Op de finish stonden drie marathonklokken die de gelopen tijd aangaven. De EHBO Diever e.o. was aanwezig op enkele posten maar hadden niet zoveel te doen, toch fijn dat ze er bij zijn en medische hulp kunnen aanbieden voor degene die het nodig hadden.

Onderweg drie verzorgingsposten met warme thee, vruchtendrank, cocacola, water, banaan en ontbijtkoek en na de finish warme bouillon en sinaasappels. De grote tent kon al vroeg worden opgeruimd omdat de lopers liever direct naar binnen gingen waar het warm was en reuze gezellig.

In Groepsaccomodatie Het Kasteel kon men inschrijven, verkleden, warme douchen gebruiken en de catering was ook goed geregeld. De marathons starten hier al weer een paar jaar vandaan omdat er zoveel onzekerheid was omtrent het sluiten van Het Dingspilhuis en hier ruimte is voor het parkeren en start/finish is hier voor de deur. Genoeg vrijwilligers waren bereid om te helpen, jammer dat er ook enkelen van de vaste ploeg zijn overleden of niet meer door ziekte kunnen helpen. Het nieuwe team dat vorig jaar de taak van uitslagverwerking op zich hadden genomen werkt uitstekend. Na afloop krijgen de vrijwilligers genoeg consumptiebonnen om iets te eten en te drinken te bestellen in de grote recreatiezaal van Het Kasteel. Dat hebben ze verdiend en vrijwilligers moet je koesteren.

Fotoreportage van Marjan Sterrenburg Boscross/trail Diever 8-12-2018

https://www.facebook.com/pg/Sport-in-de-Waard-2199962310030619/photos/?tab=album&album_id=2496154837078030

https://www.facebook.com/pg/Sport-in-de-Waard-2199962310030619/photos/?tab=album&album_id=2496163600410487

https://www.facebook.com/pg/Sport-in-de-Waard-2199962310030619/photos/?tab=album&album_id=2496171887076325

https://www.facebook.com/pg/Sport-in-de-Waard-2199962310030619/photos/?tab=album&album_id=2496179597075554

Uitslagen: 42.2 KM: 1e Bob v.d.Weg Rohel 3.21.20  2e Michiel Huzen Nieuwleusen 3.23.27  3e Anton Slagers Eelderwolde 3.30.43 4e Jelrik Geurtz Bemmel 3.39.01 5e Gerrard Boot Amsterdam 3.54.32 Vrouwen: 1e Milou Lendfers Zuidwolde 3.39.03  2e Annie Oostenbrink Oldeberkoop 4.14.39 3e Nicole Mills Amsterdam 4.28.06 4e Hilde Jansen Heerenveen 4.31.31 5e Aukje Jansen Drempt 4.40.06

31.7 KM: 1e Herwin Veenstra Groningen 2.28.17 2e Lennart Steen Zwolle 2.31.26 3e Bob Leendjens Onna 2.31.59 4e Jeroen Auener Rolde 2.35.30 5e Derek Elfrink Diever 2.41.51 Vrouwen: 1e Jantine Geurker Stuifzand 2.57.16  2e Chadassa Mennee Rotterdam 3.38.50

21.1 KM: 1e Arie de Jong Oosterwolde 1.28.12 2e Gerard Terwisscha van Scheltinge Haren 1.39.10 3e Peter v.d. Honing Oldeberkoop 1.44.40 4e Fred Schoon Assen 1.44.50 5e Paul Meijer Utrecht 1.45.50 Vrouwen: 1e Nienke Vlak Eelde 1.44.32 2e Arlana v.Ommen Zwolle 1.47.40 3e Claudia van Tellingen Sleen 1.53.10 4e Claartje Freriks Havelte 1.55.22 5e Wil-Inge Hulzebos Zuidwolde 1.57.57

10.5 KM: 1e Bram Jochemsen Groningen 45.16 2e Olaf Sloot Haren 47.05  3e Siem Hiemstra Appelscha 48.43 4e Vincent Radewalt Zwolle 50.43 5e Eddy Grootemaat Gorredijk 51.08 Vrouwen: 1e Eline Kelly Eesveen 47.57  2e Sanne Heidinga Leeuwarden 48.48 3e Marieke Lokhorst Annen 49.00 4e Maria Sterk Hallum 52.40 5e Fenna Brassien Steenwijkerwold 55.38

Volledige uitslagen zie www.dieversportief.nl  

 

Het Nationaal Park het Drents-Friese Wold is een robuust en groots natuurgebied in Nederland. Een thuis voor veel zeldzame dieren en planten. Staatsbosbeheer beheert en beschermt en wil iedereen laten genieten van deze unieke natuur.  Staatsbosbeheer werkt dan ook graag mee om dit evenement mogelijk te maken, uiteraard zonder de natuur te beschadigen. Met de organisatie van dit evenement hebben wij daarom goede afspraken gemaakt in het belang van de natuur en in het belang van u als deelnemer. Geniet van de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold!

De boswachters van het Drents-Friese Wold.

Meer weten. https://www.boswachtersblog.nl/drentsfriesewold/

 

 

Logo HGEGSVN Groen

 

 

 

     

 

 

 

Contact

Algemene vragen:
dieversportief@outlook.com

Bankgegevens:

NL25 RABO 0313.7245.71
BIC-code: Rabonl2u
t.n.v. Sport Promotie Diever

© 2018 Sport Promotie Diever

Webdesign: Valksites - St.-Annaparochie